LEREN IMPLANTEREN

Omdat de ontwikkeling van een tandarts nooit stilstaat

Kies voor het hele pakket of mix & match

Naar de aanbieding
Leren Implanteren_Mix & Match

Kies voor een compleet opleidingstraject met 9 modules

of stel je eigen pakket samen

Implantologie wordt binnen de tandheelkunde steeds vaker toegepast. Om hiermee te kunnen starten, is gedegen theoretische en praktische kennis van groot belang. In het opleidingstraject ‘Leren Implanteren’ komen alle facetten aan bod die aan de basis liggen van een verantwoorde implantologische behandeling.

Kies je voor het hele programma, dan biedt Implant College je een aantrekkelijke korting van € 550. Via de links bij onderstaande modules krijg je meer informatie over de afzonderlijke cursusdata, locatie en prijs per module.

IK-WIL-SAMEN-LEREN-KORTING

Heb je een collega of vriend(in) op het oog om samen het pakket Leren Implanteren te volgen? Meld je dan samen aan en maak gebruik van de code SAMENLEREN150. Hiermee krijg je, naast € 550 pakketvoordeel, per persoon een extra korting van € 150 op het complete pakket Leren Implanteren. Deze aanbieding is geldig tot en met 31 december 2024.

Leren Implanteren

Introductie Implantologie – 2 dagen

Tijdens deze tweedaagse introductie leer je wat er komt kijken bij het starten met implantologie. Wat heb je nodig en welke casussen zijn goed om mee te beginnen? Een actieve module waarin theorie wordt afgewisseld met praktijk. Docent is Drs. Pim Ruijpers, implantoloog bij de Drietand in Maastricht en vice-voorzitter van de NVOI.

Meer informatie
Maak kennis met leren implanteren | Implant College 01
Leren Implanteren

Osseïntegratie

Bij het plaatsen van implantaten is het van groot belang te weten hoe het proces van osseoïntegratie verloopt. Een module waarin de theorie achter dit proces aan bod komt. Wat moet je weten over bot en de eigenschappen? Welke soorten bot kom je tegen? Welke rol spelen de eigenschappen van het implantaat bij de osseoïntergatie? Verzorgd door implantoloog Drs. Ronald Wils.

Meer informatie
Osseoïntegratie als succesfactor in implantologie | Implant College 01
Leren Implanteren

Indicatiestelling

Een module om startende implantologen bekend te maken met de verschillende indicaties die je in de praktijk tegenkomt. Het complete proces komt aan bod. Van de initiële indicatiestelling, het lezen van een OPT, de afweging van verschillende mogelijkheden tot en met de beslissing om de behandeling wel of niet zelf uit te voeren. Ook is er aandacht voor de risico’s, verschillende kaakvormen, de aanvraag naar de verzekeraar en het opstellen van een begroting. Verzorgd door Drs. Faust de Kleijn, implantoloog en eigenaar van Mondzorg Beuningen.

Meer informatie
Cursus Indicatiestelling bij Implantologie | Implant College 01
Leren Implanteren

Peri-implantitis

Peri-implantitis is een vervelende complicatie bij implantologie. Het leidt tot esthetische en functionele problemen en kan soms alleen worden verholpen door een chirurgische ingreep. Voorkom peri-implantitis of leer het in een zeer vroeg stadium herkennen. Deze module behandelt de belangrijkste praktische aspecten en onderzoeken vanuit prothetisch en chirurgisch oogpunt. Dhr. Walter van Breda en mw. Nele van Assche laten in een duopresentatie zien dat meer voorzorg leidt tot minder (na)zorg.

Meer informatie
Voorkom peri-implantitis als complicatie bij Implantologie | Implant College 01

Bezoek vrijblijvend de
informatie bijeenkomst

Klik hier voor de data
vervolg van pakket leren implanteren
Leren Implanteren

Prothetiek op implantaten

Voor de patiënt maak je bij elke indicatie de keuze voor een behandeling die tot het beste resultaat zal leiden. Dat kan een lastige keuze zijn. Wanneer kies je voor welk abutment en waarom kies je voor een bepaalde suprastructuur? Tandprotheticus en tandtechnicus Henk-Jan van den Heuvel van TCM, laat je door middel van veel casuïstiek zien op basis waarvan je keuzes kunt maken. Hij deelt tips & tricks die je direct toe kunt passen in de praktijk.

Meer informatie
Prothetiek op implantaten | Implant College 01
Leren Implanteren

Assisteren bij implanteren

Samenwerking tussen implantoloog en assistent(e) is van groot belang bij de voorbereiding, de nazorg en tijdens het chirurgische deel van de behandeling. Daarom bevat dit pakket een toegespitste training voor de assistent. Docente Monique Baudoin laat zien wat een behandelplan voor implantologie inhoudt en wat de rol van de assistent hierin is. De middag staat in het teken van het direct toepassen van de theorie in de OK. Door de één op één begeleiding, is de assistent aan het einde van de dag helemaal in staat om optimaal te ondersteunen bij het implanteren in de eigen praktijk.

Meer informatie
Hands-on training voor assistenten | Assisteren bij Implantologie | Implant College 01
Leren Implanteren

Incisie- en hechttechnieken – beginners

Na een theoretisch deel over wondgenezing en esthetiek ben je de hele middag hands-on aan de slag. Oefen in jouw eigen tempo verschillende incisie- en hechtmethoden. Doe ervaring op met het gebruik van diverse instrumenten en materialen. Docent Drs. Pieter van Elsas raadt je aan de loepbril op te laden en snel in te schrijven.

Meer informatie
Incisie en hechttechnieken bij Implantologie | Implant College 01
Leren Implanteren

Mondfotografie

Foto’s zijn steeds vaker het visitekaartje van een praktijk of behandelaar bij presentaties, visitaties en op websites. Een goede camera alleen zorgt nog niet voor de beste afbeeldingen. Tijdens deze praktische training leert docent Daan van Oort je om gestandaardiseerde foto’s van hoge kwaliteit te maken. Hij helpt je bij het instellen en hanteren van de camera en geeft advies op maat over instellingen, apparatuur en materialen. Na een dag fotograferen, weet je precies waar je op moet letten.

Meer informatie
Praktische cursus mondfotografie 01 | Implant College
Leren Implanteren

Praktische administratie implantologie

Start jouw praktijk met implanteren? Dan verandert er veel. Het heeft o.a. gevolgen voor het assisteren aan de stoel en het voorraadbeheer. En het leidt tot extra administratieve handelingen. Als je deze processen goed inricht, levert je dat direct veel op tijdens visitaties en screenings.
Docente Pauli Wiggers van Centrum Implantologie en Esthetische Tandheelkunde (CIET) in Hengelo, leert je alles over dit proces. Je krijgt handige tips, templates en richtlijnen die je direct kunt gebruiken in de praktijk.

Meer informatie
Compleet patiëntendossier en een goed administratief proces | Cursus Praktische Administatie Implantologie bij Implant College 01

Meld je aan voor het hele traject en krijg € 550 korting.

Heb je een collega of vriend(in) op het oog om samen het pakket Leren Implanteren te volgen? Meld je dan samen aan en maak gebruik van de code SAMENLEREN150. Hiermee krijg je, naast € 550 pakketvoordeel, per persoon een extra korting van € 150 op het complete pakket Leren Implanteren. Deze aanbieding is geldig tot en met 31 december 2024.

Ik schrijf me in voor het hele traject

Stel je zelf liever een pakket samen? Klik dan op de links bij de afzonderlijke cursussen. Voeg de cursus toe aan de winkelmand om te boeken.

Het complete cursusaanbod

Bekijk alles

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!