Home » Cursusaanbod » Tandarts » Starten met Digital Smile Design

Starten met Digital Smile Design

‘Keeping it Simple’ is de rode draad van deze cursus. DSD Digital Smile Design is net zo eenvoudig als Exquise of Complan. En geeft daarbij veel meer creatieve mogelijkheden. DSD zorgt voor een voorspelbaar, digitaal gesimuleerd en geanimeerd beeld met een mooie en gezonde uitstraling van tanden en kiezen. Door een prachtige lach in het eigen gezicht te creëren, geef je de patiënt meer inzicht bij een esthetisch behandelplan.

Na de uitleg van docent Drs Ralph Wilking van Tandartspraktijk De Drie Linden, ga je direct zelf praktisch aan de slag met het maken van jouw eerste design op je eigen laptop. Schrijf je snel in en start met een nieuw design voor een prachtige lach.

Dit leer je tijdens de cursus DSD Digital Smile Design:

Beheersing van de Digital Smile Design techniek en het integreren van DSD in een presentatie die de patiënt overtuigt. Na deze cursus vind je je weg binnen het systeem van DSD-templates met digitale tandvormen. Daarnaast ben je in staat per casus een onderbouwd plan te maken en de keuze voor een template te beargumenteren.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

 • DSD Digital Smile Design techniek en principes
 • DSD Digital Smile Design templates
 • Keynote templates
 • Workflow
 • Indicatiestelling
 • Samenstellen van een patiëntpresentatie
 • Bespreking van casuïstiek

Meer informatie:
Bekijk meer informatie over werkvorm, aantal deelnemers, locatie, kosten en certificering onder het tabblad ‘Praktische informatie’ onder de cursustitel op deze pagina.

Praktische informatie

Wil je sneller starten met Digital Smile Design? Dan adviseren we je te kiezen voor de op-locatie-variant van deze cursus. We bepalen dan in overleg op welke datum de docent je op locatie zal trainen.

Werkvorm:
Praktische cursus, geen zelfstudie vereist

Deelnemers:
6 tot 10 deelnemers

Locatie:
Den Dolder, Ernst Sillem Hoeve

Kosten:
De klassikale cursus kost €550,- per persoon en is inclusief studiemateriaal. Overnachten bij de Ernst Sillem Hoeve is mogelijk, maar is niet inbegrepen in de cursusprijs. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.

Training op locatieImplant College biedt deze cursus ook op locatie aan. Een ideale oplossing om in één keer meerdere collega’s in het team te trainen. De kosten hiervoor bedragen €1.250,- voor maximaal 3 personen. Bij meer personen berekent Implant College € 100,- per persoon. Geef de namen van de teamleden op bij de aanmelding.

Kies je de op-locatie-variant als onderdeel van het Pakket Perfectioneren Implanteren? Dan is de meerprijs op het pakket €700,-. Vanwege de bijzondere prijsstelling geven we op deze optie geen aanvullende Young Talent Club korting.

Zelf meenemen:
Voor deze cursus heb je een Apple Macbook of Macbook Pro met Keynote nodig. Zorg ervoor dat de Macbook is bijgewerkt naar de laatste versie van Keynote.

Certificaat:
Je ontvangt een digitaal certificaat, deelname wordt doorgegeven aan het KRT (3 punten)

2 beoordelingen voor Starten met Digital Smile Design

 1. Marie-Faustine Vogels | Tandheelkunde & Implantologie Amsterdam

  Ik vond het een leuke en leerzame cursus. Alles werd rustig uitgelegd. De oefeningen waren prettig en nuttig. Ik heb een leuke cursus gehad. Ik geef deze cursus een 8.

 2. Arnoud Vermeer | TCM Molenvliet

  Nut en meerwaarde van Digital Smile Design was waardevol. De spreker Ralph Wilking gaf duidelijke uitleg. Fijn dat er een begeleider bij was voor de instellingen op software-computer niveau, daardoor kon Ralph Wilking zich richten op de inhoud. Ik ben zeer enthousiast over de spreker, hij is rustig en beheerst. De cursus was op onze eigen locatie, dus dat is gemakkelijk. Beknopte cursus over DSD binnen de tandheelkunde. Het geeft je voldoende inzicht over het nut en de meerwaarde van DSD. Vervolgens oefenen in de cursus. Duidelijk uitgelegd dat het echte oefenen en het in de praktijk brengen na de cursus zal moeten plaatsvinden. Ik geef deze cursus 5 van de 5 sterren.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Prijs per persoon

550,001.250,00

Blijf op de hoogte

Prijs
Klassikaal: €550 per persoon
Op locatie: €1.250 per team

Doelgroep
Tandarts, assistent, implantoloog, tandtechnicus, tandprotheticus

Docent
Ralph Wilking

Datum
Datum klassikaal in overleg op een vrijdag van 09.00-12:00
Datum op locatie in overleg.

Module / Pakket
Deze cursus wordt als losse module aangeboden, en als onderdeel van:
Pakket Perfectioneren Implanteren

Let op!!
Voor deelname aan deze training is een eigen Macbook nodig met een up-to-date versie van Keynote. De docent heeft geen leencomputers beschikbaar.

Andere suggesties…

Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €3.950,00.Huidige prijs is: €3.550,00.

Blijf op de hoogte