Home » Cursusaanbod » Implantoloog » Prothetiek op implantaten

Prothetiek op implantaten

Welke afwegingen maak je bij de keuze uit verschillende abutments? Dit laat tandprotheticus én tandtechnicus Henk-Jan van den Heuvel van TCM je bij de cursus ‘Prothetiek op implantaten’ zien aan de hand van veel casuïstiek. Hierdoor wordt het snel duidelijk wanneer je kiest voor het ene abutment en wanneer voor het andere. En welke combinatie bij een gestelde indicatie leidt tot het beste resultaat voor de patiënt, zowel kwalitatief als esthetisch.

Ook leer je de keuze voor een suprastructuur te beargumenteren en krijg je tips & tricks die je direct bij specifieke indicaties toe kunt passen in de praktijk. Henk-Jan behandelt verder de belangrijkste prothetische aspecten van implanteren in de edentate onderkaak bij een uitneembare en bij een vaste voorziening.

Implant College raadt je aan om deze cursus samen met jouw tandtechnicus of tandprotheticus te volgen. Het vereenvoudigt de communicatie onderling en de keuze voor een suprastructuur.

Dit leer je tijdens de cursus Prothetiek op Implantaten:

Samen met collega’s in het implantologisch behandelteam maak je de juiste keuze voor een suprastructuur binnen het implantaatsysteem. Daarnaast ben je in staat per casus een goede afweging te maken bij de keuze uit de beschikbare abutments. Tot slot kan je direct aan de slag met de verschillende adviezen van de docent.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

 • Eigenschappen abutments
 • Aantal implantaten
 • Indicatiestelling
 • Backward planning
 • Positie implantaten
 • Afdrukname
 • Keuze suprastructuur
 • Platform switching
 • Kroon- en brugwerk
 • Extensies
 • Wanneer kies je niet voor implantaten

Meer informatie:
Bekijk meer informatie over werkvorm, aantal deelnemers, locatie, kosten en certificering onder het tabblad ‘Praktische informatie’ onder de cursustitel op deze pagina.

Praktische informatie

Werkvorm:
Cursus, geen zelfstudie vereist

Deelnemers:
6 tot 10 deelnemers

Locatie:
Moordrecht, TCM

Kosten:
De cursus kost €950,- per persoon en is inclusief studiemateriaal.

Certificaat:
Je ontvangt een digitaal certificaat, deelname wordt doorgegeven aan het KRT(P) (6 punten)

18 beoordelingen voor Prothetiek op implantaten

 1. Roy Weijs | Tandartsenpraktijk Vriends – De Cock

  Wat mij bij blijft van deze cursus zijn de verschillen en indicaties voor bepaalde supra structuren voor protheses. Ik geef deze cursus een 8.

 2. J Coops | Tandartsenpraktijk Bouriciuslaan

  Tijdens deze cursus heb ik meer geleerd over het finetunen van indicaties en nieuwe inzichten. Ik geef deze cursus een 7.

 3. Gerwin Huisman | Tandartsenpraktijk Bouriciuslaan

  Geleerd hoeveel implantaten je onder een onder prothese kan plaatsen. Ik geef deze cursus een 8.

 4. Eric Knip | Tandartspraktijk Keijzershof

  Voor mij veel nieuwe leermomenten tijdens de cursus, de cursus was zeer duidelijk en een leerzame presentatie. Ik geef deze cursus een 8.

 5. Jens van der Silk | Mondzorg Centrum Utrecht

  Wat me het meest zal bijblijven van de cursus zijn de tips en tricks die ik heb gekregen en waar ik wel en niet op moet letten. Ik beoordeel de inhoud van deze cursus en de spreker met een 9 en de verzorging en locatie met een 8.

 6. Ana Weeink | Dental Health Care

  Vooraf verwachtte ik om met deze cursus wat voorkennis te herhalen en praktische tips te krijgen van een protheticus met ervaring. Ik heb meerdere bruikbare tips gekregen. Door de hoeveelheid info, moet ik alles even laten bezinken. Veel technische vaktermen zijn eerder bedoeld voor een tandprotheticus. Ze zijn wel erg goed om de revue te laten passeren, maar soms wat complex. De inhoud van de training beoordeel ik daarom met een 8. De spreker is enorm gedreven en het is plezierig om naar hem te luisteren. Ik beoordeel hem en de locatie met een 9.

 7. Suraj Jit

  Een leerzame en actieve training. Het nuttigst en meest waardevol vond ik de achtergrond van prothetiek op implantaten, wanneer je het moet gebruiken en welke type je moet gebruiken. De cursus was zeer leerzaam en goed georganiseerd. Ik geef deze cursus 5 van de 5 sterren.

 8. Filip Leviev | Mondzorg Hoogvliet

  Mooie cursus met veel informatie over prothetiek en restoraties bij edentate patiënten. Ik geef deze cursus 5 van de 5 sterren.

 9. Emerence Wils

  Als assistent weet ik wel wat ik moet opschrijven, alleen weet ik niet altijd precies waarom. Nu wel. De cursus was zeer duidelijk uitgelegd. Zelfs als implantologie-assistent weet ik door deze cursus precies waarom een implantoloog en protheticus bepaalde keuzes maakt. Ik weet nu ook het verschil tussen kwaliteit en kwantiteit. Ik geef deze cursus 5 van de 5 sterren.

 10. Erik van de Laan | 2 Dental

  Tijdens de cursus veel goede praktische informatie en tips ontvangen. Ik geef deze cursus een 9 van de 10.

 11. Eko Bot | Eko Tandprothetiek

  Geleerd tijdens deze cursus welke suprastructuren je kan toepassen en welke voor en nadelen er zijn. De spreker Henk-Jan heeft het allemaal heel goed en duidelijk uitgelegd. Ik geef deze cursus een 9,5 van de 10.

 12. Germano Sanzipersico | Samenwerkende Tandartsen Rijssen – Boomkamp

  Wat heb ik geleerd tijdens deze cursus? Het opfrissen van een aantal kern concepten over materialen, prothetiek, het plannen van een suprastructuur en hoe het in zijn werk gaat. Ik geef deze cursus een 9 van de 10.

 13. Justus Lulof | Tandartspraktijk Warmelink

  De spreker Henk-Jan van den Heuvel was top! Alles geleerd omtrent prothetiek op implanten. Ik geef deze cursus een 9,7 van de 10.

 14. Rob van de Donk | Mondzorg Veenendaal

  Veel tips tijdens de cursus met betrekking tot steg en verschillende constructies. Ik geef deze cursus een 8 van de 10.

 15. Maarten Vaartjes | Tandarts Jordaan Amsterdam

  Door deze cursus heb ik meer kennis over de keuzes voor een steg, bal abutments en weet ik dat ik moet kijken naar resiliëntie. Ik geef de spreker en de cursus een 10.

 16. Ana Smeilis | Tandartspraktijk F&D Dental Den Haag

  Ik wilde graag meer leren over protheses op implantaten. Ik heb heel veel informatie gekregen en hele handige tips. Ik heb zo veel informatie gekregen dat ik het thuis allemaal rustig nog eens moet bekijken. Ik geef de docent een 10.

 17. Denise Arout | Tandartspraktijk Arnout & Hobbelink Amstelveen

  Deze cursus heeft me meer geleerd over de keuze van suprastructuren en over ontwerpen. Ik geef de cursus qua inhoud, spreker, locatie en leerzaamheid een 9.

 18. Noemi Romero | Kliniek voor Mondzorg Delft

  Ik was vooral benieuwd naar casuïstiek van een ervaren behandelaar. Ik heb goede tips gekregen om goed te communiceren met het lab en ook meer inzicht in wat de verwachtingen van het lab zijn. Ik geef de spreker een 10. Het was wel erg veel informatie in korte tijd.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Prijs per persoon

950,00

Meer informatie

Doelgroep
Implantoloog, tandarts, tandtechnicus, tandprotheticus

Docent
Henk-Jan van den Heuvel

Data
Vrijdag 4 oktober 2024 09:00-16:00 uur

Module / Pakket
Deze cursus wordt als losse module aangeboden, en als onderdeel van:
Pakket Leren Implanteren

Andere suggesties…

Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €7.200,00.Huidige prijs is: €6.650,00.