Home » Cursusaanbod » Tandarts » How to make patients say YES to YOUR treatment plans

How to make patients say YES to YOUR treatment plans

Creëer samen met je team de perfecte patiënten reis in jouw praktijk

Dental Sales Coach Ashley Latter uit Manchester komt op uitnodiging naar Nederland voor de eendaagse training ‘Develop World Class Ethical Sales & Communication Skills – Deliver the Dentistry you love to do & your patients want’.

Een goede relatie met patiënten is de basis voor een succesvol consult. Vertrouwen is van het grootste belang. In deel 1 van de cursus wordt daarom o.a. aandacht besteedt aan het ontwikkelen van vaardigheden om goede relaties op te bouwen en om weerstand bij patiënten te verminderen. Ontdek vier persoonlijkheidsstijlen en leer hoe je met elk van hen contact maakt.

Wil je een goede oplossing aanbieden, dan moet je eerst begrijpen wat de wensen en behoeften van de patiënt zijn. Daarom leren we vervolgens hoe je effectieve vragen kunt stellen en daarmee de informatie krijgt die je nodig hebt. Je gaat leren luisteren om te begrijpen en niet om te reageren. Ashley Latter laat zien dat er vijf emotionele redenen zijn waarom patiënten beslissingen nemen om over te gaan tot een behandeling.

In deel 2 besteden we aandacht aan de analyse van kansen en het ontwikkelen van oplossingen. Belangrijk onderdeel hierbij is de taal die je gebruikt. Communiceer duidelijk, beknopt, overtuigend en krachtig, maar ontdek vooral de taal om de patiënt te inspireren. Leer zes cruciale vormen waardoor meer mensen positief reageren op jouw behandelplannen.

Zie je op tegen het bespreken van de kosten voor een behandelplan? Of geeft jouw praktijk onnodig kortingen? Identificeer verborgen bezwaren en creëer een win-win voor de patiënt. Ontwikkel een vijf-stappen-aanpak om alle bezwaren weg te nemen en zie dat patiënten niet altijd kopen op prijs!

Besteed tot slot veel aandacht aan een goede opvolging, want daarmee bouw je een goede relatie op met de patiënt. Leer effectief opvolgen en hoe je je kunt onderscheiden van je vakgenoten. Ga voor de vijf sterren review en zet de deur open voor nieuwe patiënten.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

 • Bouw aan een uitstekende relatie met jouw patiënt
 • Inventariseer interesse en verzamel informatie
 • Analyseer kansen en ontwikkel oplossingen
 • Communiceer met zelfvertrouwen
 • Optimaliseer betrokkenheid op een ethische manier
 • Overwin bezwaren
 • Zorg voor een goede opvolging

Meer informatie:

Bekijk meer informatie over werkvorm, aantal deelnemers, locatie, kosten en certificering onder het tabblad ‘Praktische informatie’ onder de cursustitel op deze pagina.

Praktische informatie

Werkvorm:
Lezing met interactieve workshop, geen zelfstudie vereist

Locatie:
Hoogtij, Amsterdam

Datum:
Zaterdag 5 oktober 2024

Kosten:
De cursus kost € 950,- per persoon.

Dit is inclusief:
> Interactieve workshop
> Boek van Ashley Latter
> Koffie/thee/fris
> Pauze snacks
> Lunch
> Borrel tijdens de nazit
> Parkeerkaart

Certificaat:
Je ontvangt een digitaal certificaat, deelname wordt doorgegeven aan het KRT (6 punten)

9 beoordelingen voor How to make patients say YES to YOUR treatment plans

 1. Timea Szabo | De Tandarts Raamsdonksveer

  I have learnt how to communicate with patiënts, how to use my words. Every subject had examples and the spreaker Ashley Latter involved people into different role play. Today I have learnt a lot, hopefully it is something I can use in the future. It is an interactive course. I give this course a 10 out of 10.

 2. Juliette Gimbrere | De Tandarts Raamsdonksveer

  Communicatie in de voordelen voor de patiënt en minder technische details. Dat is wat mij het meeste bij blijft van deze cursus. Deze cursus was een herhaling voor mij, maar toch weer inspirerend. Ik geef deze cursus een 9,5 van de 10.

 3. Roland Wiertz | De Tandarts Raamsdonksveer

  Weer veel geleerd tijdens deze cursus. Dit was een update van een eerdere cursus. Ik geef deze cursus een 9,5 van de 10.

 4. Laurens Wiggers | Centrum voor Implantologie en Esthetische Tandheelkunde

  Geleerd dat je niet over de behandeling moet hebben maar over de voordelen van de oplossing. Ik geef deze cursus een 10 van de 10.

 5. Annelies de Waard | Tandartspraktijk de Waard

  Tijdens deze cursus geleerd dat je niet te technisch moet praten en goed moet luisteren naar de patiënt. Ik geef deze cursus een 7,5 van de 10.

 6. Sandra Marijnissen | Tandartspraktijk de Waard

  Wat mij het meeste bij blijft van deze cursus is dat je goed moet communiceren met je patiënt. Ik geef deze cursus een 7 van de 10.

 7. Melanie Djiauw | De Tandarts Raamsdonksveer

  Tijdens deze cursus heb ik geleerd dat je op een non violent manier van communiceren over het eind resultaat moet praten en niet over hoe je daar komt. Ik geef deze cursus een 8,5 van de 10.

 8. Sietske Temminghoff | De Tandarts Raamsdonksveer

  Geleerd dat je veel meer moet vragen naar problemen van de patiënt. Ik geef deze cursus een 9,5 van de 10.

 9. Kelly Knoppert | Tandartspraktijk de Waard

  Wat mij bij blijft van deze training is dat je meer een band moet opbouwen met patiënten en moet doorvragen. Je gedrag is belangrijker dan je kennis. Ik geef deze cursus een 10 van de 10.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Prijs per persoon

950,00

Meer informatie

Doelgroep
Tandarts, implantoloog, tandtechnicus, tandprotheticus, mondhygiënist, assistent

Docenten
Ashley Latter

Datum
5 oktober 2024 van 9:00u tot 16:00u

Let op
Deze training is in het Engels