Home » Cursusaanbod » Tandarts » Indicatiestelling implantologie

Indicatiestelling implantologie

Indicatiestelling is van groot belang bij het besluit om een implantologie behandeling wel of niet uit te voeren. Docent Faust de Kleijn van Mondzorg Beuningen laat in deze cursus aan tandartsen en startende implantologen zien welke afwegingen bij de indicatiestelling worden gemaakt. Ook besteedt hij aandacht aan wat hij als implantoloog vaak voorbij ziet komen in de dagelijkse praktijk.

Faust bespreekt het proces vanaf de initiële indicatiestelling, het lezen van een OPT, het afwegen van verschillende mogelijkheden tot aan de beslissing om de behandeling wel of niet (zelf) uit te voeren. Hierbij komen ook verschillende kaakvormen en mogelijke risico’s aan bod. In het praktische deel oefen je met het invullen van de aanvraag naar de verzekeraar en het opstellen van een begroting.

Dit leer je tijdens de cursus Indicatiestelling implantologie:

Je weet waarop je moet letten bij een intake en bent bekend met de afwegingen om wel of niet voor implantologie te kiezen als behandeling. Daarbij kan je een begroting opstellen en een aanvraag voor tandheelkundige implantaten indienen bij de verzekeraar.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

 • Intake gesprek
 • Onderzoek om te komen tot de indicatiestelling
 • Maken en lezen van een OPG/RSP/CT-scan
 • Behandelopties
 • Kaakvormen
 • (Edentate) Onderkaak en bovenkaak
 • Kroon- en brugwerk
 • Casuïstiek
 • Begroting
 • Verzorgen van de aanvraag

Meer informatie:
Bekijk meer informatie over werkvorm, aantal deelnemers, locatie, kosten en certificering onder het tabblad ‘Praktische informatie’ onder de cursustitel op deze pagina.

Gratis lidmaatschap Community

Implant College Community | Gratis lidmaatschapBij de cursus Indicatiestelling Implantologie krijg je een gratis lidmaatschap voor de Implant College Community. Je krijgt toegang tot een afgesloten gedeelte voor jouw lesgroep, zodat je snel in contact komt met de docent en mede-cursisten. Daarnaast kan je in het openbare gedeelte deelnemen aan discussies en vragen stellen aan vakgenoten.

Praktische informatie

Mededeling i.v.m. Corona
In navolging van de Corona-maatregelen is deze cursusdatum op dit moment onder voorbehoud. We hopen dat alle geplande cursussen in 2021 doorgaan. Met jouw aanmelding reserveer je een plaats op de wachtlijst. Als betaalwijze kies je voor ‘Op factuur’. Zodra we weten dat de cursus definitief door kan gaan, ontvang je van ons bericht. We verwachten dan dat de factuur per ommegaande betaald wordt. Als het aantal aanmeldingen hoger is dan het aantal beschikbare plaatsen, kennen we de plaatsing toe op volgorde van aanmelding.

Werkvorm:
Cursus, geen zelfstudie vereist

Deelnemers:
6 tot 15 deelnemers

Locatie:
Den Dolder, Ernst Sillem Hoeve

Kosten:
De cursus kost €500,- per persoon en is inclusief studiemateriaal.

Overnachten bij de Ernst Sillem Hoeve is mogelijk, maar is niet inbegrepen in de cursusprijs. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.

Certificaat: Je ontvangt een digitaal certificaat, deelname wordt doorgegeven aan het KRT (3 punten)

1 beoordeling voor Indicatiestelling implantologie

 1. Denise

  Al een aantal jaren geleden gevolgd. Handige tips betreft correspondentie met de verzekeraar.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Prijs per persoon

500,00

15 beschikbaar

Meer informatie

Doelgroep
Tandartsen, startende implantoloog

Docent
Faust de Kleijn

Datum
Vrijdag 5 november 2021 13.00-16.00 uur.

Module / Pakket
Deze cursus wordt als losse module aangeboden, en als onderdeel van:
Pakket Leren Implanteren

Andere suggesties…