Home » Cursusaanbod » Implantoloog » Botregeneratie en kaakreconstructie

Botregeneratie en kaakreconstructie

Is er te weinig bot om een implantaat goed vast te zetten, dan is het van groot belang om dit botdefect te verhelpen. Dit kan je doen door bot weer op te bouwen. Hiervoor zijn diverse technieken, waaronder geleide botregeneratie (GBR), bottransplantatie en lokale botmanipulatie.

Welke techniek je waar en wanneer gebruikt om de kaakopbouw te realiseren, leer je in deze cursus Botregeneratie en kaakreconstructie. ACTA docent Erik Blom laat zien dat je er met deze technieken weer voor zorgt dat implantaten precies op de juiste plaats in voldoende bot kunnen worden geplaatst.

Na een theoretisch deel over de wetenschappelijke achtergronden, ga je praktisch aan de slag. In het hands-on deel van de cursus oefen je op varkenskaken en demonstreert Erik je live de diverse technieken om bot op te bouwen en zo de kaak te reconstrueren.

Dit leer je tijdens de cursus Botregeneratie en kaakreconstructie:

Na afloop van deze cursus herken je een kaakwaldefect. Je bent bekend met verschillende technieken om het bot of de kaak weer op te bouwen. Daarnaast heb je vaardigheid op dit gebied opgebouwd en kan je de technieken in de praktijk toepassen.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

 • Biologische aspecten van botopbouw
 • Wetenschappelijke achtergronden
 • Keuze voor materialen
 • Technieken botopbouw
 • Botdefecten

Meer informatie:
Bekijk meer informatie over werkvorm, aantal deelnemers, locatie, kosten en certificering onder het tabblad ‘Praktische informatie’ onder de cursustitel op deze pagina.

Deze cursus is nog niet gepland. Daarom is het nog niet mogelijk om een boeking te plaatsen. Heb je interesse, geef dat dan aan door onderstaand formulier in te vullen. Zie je geen formulier, klik dan op de link ‘Blijf op de hoogte’ onder de prijs. Bij voldoende interesse stellen we een datum voor en houden we je op de hoogte van de mogelijkheden.

Praktische informatie

Werkvorm:
Cursus, geen zelfstudie vereist

Deelnemers:
6 tot 10 deelnemers

Locatie:
Den Dolder, Ernst Sillem Hoeve

Kosten:
De cursus kost €950,- per persoon en is inclusief studiemateriaal.

Overnachten bij de Ernst Sillem Hoeve is mogelijk, maar is niet inbegrepen in de cursusprijs. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.

Zelf meenemen:
Heb je een loepbril? Dan raden we je aan die opgeladen mee te nemen naar de cursus.

Certificaat:
Je ontvangt een digitaal certificaat, deelname wordt doorgegeven aan het KRT (6 punten)

2 beoordelingen voor Botregeneratie en kaakreconstructie

 1. Kees Karsten | Tandartspraktijk C.J.M.A. Karsten

  Vooral de theorie was voor mij belangrijk en die werd zeer goed gebracht. Theorie en praktisch deel is goed op elkaar afgestemd. Voor mij zeer luxe omgeving en faciliteiten, als de omgeving e.d. minder luxe zouden zijn geweest, dan heb ik daar zeker geen moeite mee, want de inhoud cursus is het belangrijkste. Een goed onderbouwde cursus, helder en met goede theorie en praktische invulling met de diverse materialen en instrumenten. Leerzaam. Fijn dat er ook naast de spreker 3 deskundige medewer(st)ers aanwezig waren. Ik geef deze cursus 4 van de 5 sterren.

 2. Denise Arnout | Tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink

  De verwachting was de basics van botopbouw te leren. Het nuttigste vond ik van deze cursus de tips & trics bij het ontwerp & mobiliseren van de flap. Ik vind het een leuke cursus voor de beginnende botopbouw maar ook voor een meer gevorderd stadium. Ik geef deze cursus 5 van de 5 sterren.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Doelgroep
Implantoloog, kaakchirurg

Docent
Erik Blom

Datum
In overleg op een vrijdag of zaterdag van 09.00-16.00 uur

Module / Pakket
Deze cursus wordt als losse module aangeboden, en als onderdeel van:
Pakket Perfectioneren Implanteren

Blijf op de hoogte