Home » Cursusaanbod » Implantoloog » Botregeneratie en kaakreconstructie

Botregeneratie en kaakreconstructie

Is er te weinig bot om een implantaat goed vast te zetten, dan is het van groot belang om dit botdefect te verhelpen. Dit kan je doen door bot weer op te bouwen. Hiervoor zijn diverse technieken, waaronder geleide botregeneratie (GBR), bottransplantatie en lokale botmanipulatie.

Welke techniek je waar en wanneer gebruikt om de kaakopbouw te realiseren, leer je in deze cursus Botregeneratie en kaakreconstructie. ACTA docent Erik Blom laat zien dat je er met deze technieken weer voor zorgt dat implantaten precies op de juiste plaats in voldoende bot kunnen worden geplaatst.

Na een theoretisch deel over de wetenschappelijke achtergronden, ga je praktisch aan de slag. In het hands-on deel van de cursus oefen je op varkenskaken en demonstreert Erik je live de diverse technieken om bot op te bouwen en zo de kaak te reconstrueren.

Dit leer je tijdens de cursus Botregeneratie en kaakreconstructie:

Na afloop van deze cursus herken je een kaakwaldefect. Je bent bekend met verschillende technieken om het bot of de kaak weer op te bouwen. Daarnaast heb je vaardigheid op dit gebied opgebouwd en kan je de technieken in de praktijk toepassen.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

  • Biologische aspecten van botopbouw
  • Wetenschappelijke achtergronden
  • Keuze voor materialen keuze
  • Technieken botopbouw
  • Botdefecten

Meer informatie:
Bekijk meer informatie over werkvorm, aantal deelnemers, locatie, kosten en certificering onder het tabblad ‘Praktische informatie’ onder de cursustitel op deze pagina.

Gratis lidmaatschap Community

Implant College Community | Gratis lidmaatschapBij de cursus Botregeneratie en Kaakreconstructie krijg je een gratis lidmaatschap voor de Implant College Community. Je krijgt toegang tot een afgesloten gedeelte voor jouw lesgroep, zodat je snel in contact komt met de docent en mede-cursisten. Daarnaast kan je in het openbare gedeelte deelnemen aan discussies en vragen stellen aan vakgenoten.

Praktische informatie

Mededeling i.v.m. Corona
Om de geldende richtlijnen i.v.m. Corona zo goed mogelijk na te kunnen leven, vragen we alle deelnemers die gezondheidsklachten hebben die gerelateerd kunnen worden aan een Corona besmetting of die in contact zijn geweest met een persoon die positief is getest, niet naar de cursus te komen.

Werkvorm:
Cursus, geen zelfstudie vereist

Deelnemers:
6 tot 10 deelnemers

Locatie:
Den Dolder, Ernst Sillem Hoeve

Kosten:
De cursus kost €900,- per persoon en is inclusief studiemateriaal.

Overnachten bij de Ernst Sillem Hoeve is mogelijk, maar is niet inbegrepen in de cursusprijs. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.

Zelf meenemen:
Heb je een loepbril? Dan raden we je aan die opgeladen mee te nemen naar de cursus.

Certificaat:
Je ontvangt een digitaal certificaat, deelname wordt doorgegeven aan het KRT (6 punten)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Prijs per persoon

900,00

Wissen
Meer informatie

Doelgroep
Implantoloog, kaakchirurg

Docent
Erik Blom

Datum
Vrijdag 24 juni 2022 09.00-16.00 uur.

Module / Pakket
Deze cursus wordt als losse module aangeboden, en als onderdeel van:
Pakket Perfectioneren Implanteren

Andere suggesties…