Home » Cursusaanbod » Tandarts » Soft-tissue management en hechttechnieken

Soft-tissue management en hechttechnieken

Een cursus op maat voor tandartsen en implantologen met een gevorderd ervaringsniveau op incisie- en hechttechnieken. Docent Pieter van Elsas vraagt bij deze cursus om jouw input. Hiermee beantwoordt hij aan jouw leerbehoeften op het gebied van soft tissue management en hechttechnieken.

Met de behandeling van de theorie achter verschillende technieken voor chirurgie en hechten én het bespreken van casuïstiek, brengt Pieter je in de ochtend naar een hoger niveau. In de middag volgt een hands-on training micorchirurgisch werken om jouw vaardigheden bij het sluiten van een wond te verfijnen.

We hopen dat deze cursus door kan gaan, maar we zijn afhankelijk van de maatregelen rondom COVID. We streven naar een live meeting. Kan dat niet, dan onderzoeken we de mogelijkheden online of plannen we een nieuwe dag. Door je aan te melden, plaatsen we je op de gastenlijst. Kies bij inschrijving voor ‘op factuur’. Dit bedrag hoeft pas te worden overgemaakt als de cursus daadwerkelijk doorgaat.

Dit leer je tijdens de cursus Soft-tissue Management en Hechttechnieken:

Je bent in staat om op microchirurgisch niveau te werken aan een optimale sluiting van de wond. Met gebruik van de gepresenteerde materialen en instrumenten ben je klaar om te starten met complexe handelingen zoals bindweefseltransplantatie en hechten in het front.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

 • Chirurgische technieken
 • Wetenschappelijk onderzoek over soft-tissue
 • Esthetische afwegingen
 • Hechtmaterialen
 • Instrumenten
 • Microchirurgie principes
 • Grafting
 • Socket-seal
 • Tunneling techniek

Meer informatie:
Bekijk meer informatie over werkvorm, aantal deelnemers, locatie, kosten en certificering onder het tabblad ‘Praktische informatie’ onder de cursustitel op deze pagina.

Gratis lidmaatschap Community

Implant College Community | Gratis lidmaatschapBij de cursus Soft tissue Management en Hechttechnieken krijg je een gratis lidmaatschap voor de Implant College Community. Je krijgt toegang tot een afgesloten gedeelte voor jouw lesgroep, zodat je snel in contact komt met de docent en mede-cursisten. Daarnaast kan je in het openbare gedeelte deelnemen aan discussies en vragen stellen aan vakgenoten.

Praktische informatie

Mededeling i.v.m. Corona
In navolging van de Corona-maatregelen is deze cursusdatum op dit moment onder voorbehoud. We hopen dat alle geplande cursussen in 2021 doorgaan. Met jouw aanmelding reserveer je een plaats op de wachtlijst. Als betaalwijze kies je voor ‘Op factuur’. Zodra we weten dat de cursus definitief door kan gaan, ontvang je van ons bericht. We verwachten dan dat de factuur per ommegaande betaald wordt. Als het aantal aanmeldingen hoger is dan het aantal beschikbare plaatsen, kennen we de plaatsing toe op volgorde van aanmelding.

Werkvorm:
Cursus, geen zelfstudie vereist

Deelnemers:
6 tot 10 deelnemers

Locatie:
Den Dolder, Ernst Sillem Hoeve

Kosten:
De cursus kost €900,- per persoon en is inclusief studiemateriaal.

Overnachten bij de Ernst Sillem Hoeve is mogelijk, maar is niet inbegrepen in de cursusprijs. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.

Zelf meenemen:
Heb je een loepbril? Dan raden we je aan deze opgeladen mee te nemen naar de cursus.

Certificaat:
Je ontvangt een digitaal certificaat, deelname wordt doorgegeven aan het KRT (6 punten)

2 beoordelingen voor Soft-tissue management en hechttechnieken

 1. Faust de Kleijn

  Goed, Veel praktische oefeningen

 2. Paula Mayoral

  Heel goede module, uitleg van de meest basale maar belangrijke tot de meest complexe. Advies, klinische casussen, theorie en praktijk.
  Dr. van Elsas is een geweldige leraar van wie je veel leert.
  Een cursus die sterk wordt aanbevolen door zowel de docent als de inhoud.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Prijs per persoon

900,00

4 beschikbaar

Meer informatie

Doelgroep
Tandarts, implantoloog

Docent
Pieter van Elsas

Datum
Zaterdag 11 september 2021 09.00-16.00 uur.
Onder voorbehoud Covid maatregelen

Module / Pakket
Deze cursus wordt als losse module aangeboden, en als onderdeel van:
Pakket Perfectioneren Implanteren

Andere suggesties…