Home » Cursusaanbod » Tandarts » Peri-implantitis

Peri-implantitis

‘Peri-implantitis: Vermijden als de beste therapie’. Sprekers Walter van Breda en Nele van Assche geven je dit advies bij de behandeling van het onderwerp. Waar osseoïntegratie wereldwijd een geweldig succes is, is peri-implantitis een vervelende en te vaak voorkomende complicatie. Dit kan leiden tot zowel esthetische als functionele problemen.

Als een implantaat bij peri-implantitis alleen nog met een chirurgische ingreep kan worden gered, is dat een vervelende behandeling voor alle partijen. Daarom is het van belang om deze complicatie te voorkomen of in een zeer vroeg stadium te diagnosticeren.

Walter en Nele behandelen in een duopresentatie de belangrijkste praktische aspecten en wetenschappelijke onderzoeken over peri-implantitis, met name vanuit prothetisch en chirurgisch oogpunt. Zij laten je zien dat meer voorzorg resulteert in minder (na)zorg.

Dit leer je tijdens de cursus Peri-implantitis:

Je hebt handvatten om peri-implantitis te voorkomen. Is het te laat? Dan ben je in staat om het in een vroeg stadium te herkennen. Samen met de patiënt, implantoloog, tandarts en de tandtechnicus geef je het implantaat de beste overlevingskans.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

  • Principes van osseoïntegratie
  • Verdieping peri-implantitis
  • Wetenschappelijk onderzoek
  • Eigenschappen van soft-tissue
  • Behandeling van peri-implantitis

Meer informatie:
Bekijk meer informatie over werkvorm, aantal deelnemers, locatie, kosten en certificering onder het tabblad ‘Praktische informatie’ onder de cursustitel op deze pagina.

Gratis lidmaatschap Community

Implant College Community | Gratis lidmaatschapBij de cursus Peri-implantitis krijg je een gratis lidmaatschap voor de Implant College Community. Je krijgt toegang tot een afgesloten gedeelte voor jouw lesgroep, zodat je snel in contact komt met de docent en mede-cursisten. Daarnaast kan je in het openbare gedeelte deelnemen aan discussies en vragen stellen aan vakgenoten.

Praktische informatie

Mededeling i.v.m. Corona
In navolging van de Corona-maatregelen is deze cursusdatum op dit moment onder voorbehoud. We hopen dat alle geplande cursussen in 2021 doorgaan. Met jouw aanmelding reserveer je een plaats op de wachtlijst. Als betaalwijze kies je voor ‘Op factuur’. Zodra we weten dat de cursus definitief door kan gaan, ontvang je van ons bericht. We verwachten dan dat de factuur per ommegaande betaald wordt. Als het aantal aanmeldingen hoger is dan het aantal beschikbare plaatsen, kennen we de plaatsing toe op volgorde van aanmelding.

Werkvorm:
Cursus, geen zelfstudie vereist

Deelnemers:
6 tot 15 deelnemers

Locatie:
Den Dolder, Ernst Sillem Hoeve

Kosten:
De cursus kost €500,- per persoon en is inclusief studiemateriaal.

Overnachten bij de Ernst Sillem Hoeve is mogelijk, maar is niet inbegrepen in de cursusprijs. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.

Certificaat: Je ontvangt een digitaal certificaat, deelname wordt doorgegeven aan het KRT (3 punten)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Prijs per persoon

500,00

2 beschikbaar

Meer informatie

Doelgroep
Tandarts, implantoloog, tandtechnicus, tandprotheticus, mondhygiënist, assistent

Docenten
Mw. Dr. Nele Van Assche
Drs. Walter Van Breda

Datum
Vrijdag 12 november 2021 13.00-17.00

Module / Pakket
Deze cursus wordt als losse module aangeboden, en als onderdeel van:
Pakket Leren Implanteren

Andere suggesties…