Home » Cursusaanbod » Tandarts » Peri-implantitis

Peri-implantitis

‘Peri-implantitis: Vermijden als de beste therapie’. Sprekers Walter van Breda en Nele van Assche geven je dit advies bij de behandeling van het onderwerp. Waar osseoïntegratie wereldwijd een geweldig succes is, is peri-implantitis een vervelende en te vaak voorkomende complicatie. Dit kan leiden tot zowel esthetische als functionele problemen.

Als een implantaat bij peri-implantitis alleen nog met een chirurgische ingreep kan worden gered, is dat een vervelende behandeling voor alle partijen. Daarom is het van belang om deze complicatie te voorkomen of in een zeer vroeg stadium te diagnosticeren.

Walter en Nele behandelen in een duopresentatie de belangrijkste praktische aspecten en wetenschappelijke onderzoeken over peri-implantitis, met name vanuit prothetisch en chirurgisch oogpunt. Zij laten je zien dat meer voorzorg resulteert in minder (na)zorg.

Dit leer je tijdens de cursus Peri-implantitis:

Je hebt handvatten om peri-implantitis te voorkomen. Is het te laat? Dan ben je in staat om het in een vroeg stadium te herkennen. Samen met de patiënt, implantoloog, tandarts en de tandtechnicus geef je het implantaat de beste overlevingskans.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

 • Principes van osseoïntegratie
 • Verdieping peri-implantitis
 • Wetenschappelijk onderzoek
 • Eigenschappen van soft-tissue
 • Behandeling van peri-implantitis

Meer informatie:
Bekijk meer informatie over werkvorm, aantal deelnemers, locatie, kosten en certificering onder het tabblad ‘Praktische informatie’ onder de cursustitel op deze pagina.

Gratis lidmaatschap Community

Implant College Community | Gratis lidmaatschapBij de cursus Peri-implantitis krijg je een gratis lidmaatschap voor de Implant College Community. Je krijgt toegang tot een afgesloten gedeelte voor jouw lesgroep, zodat je snel in contact komt met de docent en mede-cursisten. Daarnaast kan je in het openbare gedeelte deelnemen aan discussies en vragen stellen aan vakgenoten.

Praktische informatie

Mededeling i.v.m. Corona
Heb je gezondheidsklachten die gerelateerd kunnen worden aan een Corona besmetting of ben je in contact geweest met een persoon die positief is getest? Doe dan op de ochtend van de cursus een zelftest. We vragen je bij een positief resultaat niet naar de cursus te komen.

Werkvorm:
Cursus, geen zelfstudie vereist

Deelnemers:
6 tot 15 deelnemers

Locatie:
Vught, Huize Bergen

Kosten:
De cursus kost €500,- per persoon en is inclusief studiemateriaal.

Overnachten bij de Ernst Sillem Hoeve is mogelijk, maar is niet inbegrepen in de cursusprijs. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.

Certificaat: Je ontvangt een digitaal certificaat, deelname wordt doorgegeven aan het KRT (3 punten)

5 beoordelingen voor Peri-implantitis

 1. Iro Vragkali | Implant Company

  Tijdens deze cursus handige tip & tricks (Do’s & dont’s) geleerd voor tijdens de behandeling. Ik geef deze cursus een 10.

 2. Nynke van der Wal | Tandartspraktijk Groenkamp

  Wat mij het meeste bijblijft van deze cursus is the seal is the deal. De cursus is zeer informatief en goed toepasbaar in de praktijk. Ik geef deze cursus een 9.

 3. Roy Weijs | Tandartsenpraktijk Vriends – De Cock

  Het onderscheid in typen implantaten en abutments is na deze cursus veel duidelijker. Ik geef deze cursus een 8,5.

 4. Denise Arnout | Tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink

  Geleerd hoe belangrijk soft-tissue is. Ik geef deze cursus een 9.

 5. Jens van der Slik | Dentalcity

  Geleerd hoe belangrijk de biologische breedte is. Het was een zeer leerzame cursus met duidelijke uitleg. De belangrijke punten werden goed toegelicht. Ik geef deze cursus een 10.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Prijs per persoon

500,00

7 op voorraad

Meer informatie

Doelgroep
Tandarts, implantoloog, tandtechnicus, tandprotheticus, mondhygiënist, assistent

Docenten
Mw. Dr. Nele Van Assche
Drs. Walter Van Breda

Datum
Vrijdag 11 november 2022, 13.00-17.00u

Module / Pakket
Deze cursus wordt als losse module aangeboden, en als onderdeel van:
Pakket Leren Implanteren

Andere suggesties…