Home » Cursusaanbod » Implantoloog » Mondfotografie

Mondfotografie

Snel aan de slag met deze praktische cursus mondfotografie. Foto’s zijn vaak het visitekaartje van een praktijk of behandelaar bij presentaties, visitaties en op websites. Daarnaast maken steeds meer tandheelkundige praktijken gebruik van lichtfotografie om uitleg te geven aan de patiënt. En ook tijdens intercollegiaal overleg of bij communicatie met een tandtechnische laboratorium worden foto’s gebruikt.

Deze praktische cursus mondfotografie helpt je bij het maken van gestandaardiseerde foto’s van hoge kwaliteit. Docent Daan van Oort leert je in één dag hoe je een camera instelt en hanteert. En hij geeft je advies op maat over apparatuur en materialen. De hele dag maak je foto’s en leer je waar je op moeten letten. Sluit aan en verbaas jezelf over de mogelijkheden van jouw camera. Heb je nog geen camera? Geen probleem. Test tijdens de cursus verschillende modellen.

Dit leer je tijdens de cursus mondfotografie:

Aan het einde van de dag ben je in staat om de camera in te stellen en gestandaardiseerde portret- en mondfoto’s te maken. Daarbij maak je kennis met verschillende hulpmiddelen voor mondfotografie.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

 • Camera instellingen
 • Hulpmiddelen voor mondfotografie
 • Gestandaardiseerd fotograferen
 • Materiaalkeuze
 • Camera selectie
 • Intra-orale en exta-orale fotografie

Meer informatie:
Bekijk meer informatie over werkvorm, aantal deelnemers, locatie, kosten en certificering onder het tabblad ‘Praktische informatie’ onder de cursustitel op deze pagina.

Praktische informatie

Wil je sneller leren fotograferen? Dan adviseren we je te kiezen voor de op-locatie-variant van deze training mondfotografie. We bepalen dan in overleg op welke datum de docent op locatie kan komen trainen.

Werkvorm:
Praktische cursus, geen zelfstudie vereist

Deelnemers:
6 tot 10 deelnemers

Locatie:
Wageningen, Bonoort orthodontiepraktijk

Kosten:
De klassikale cursus kost €950,- per persoon en is inclusief studiemateriaal.

Training op locatieImplant College biedt deze cursus ook op locatie aan. Een ideale oplossing om in één keer meerdere collega’s in het team te trainen. De kosten hiervoor bedragen €2.500,- voor maximaal 4 personen. Bij meer personen berekent Implant College € 150,- per persoon. Geef de namen van de teamleden op bij de aanmelding.

Kies je de op-locatie-variant als onderdeel van het complete traject Leren Implanteren of van het Pakket voor het team? Dan is de meerprijs op het pakket €1.550,-. Vanwege de bijzondere prijsstelling geven we op deze optie geen aanvullende Young Talent Club korting.

Zelf meenemen:
Heb je eigen apparatuur, zoals een camera en ringflitser, een dental EyePad of een doctorseyes camera? Dan raden we je aan dat mee te nemen naar de cursus. Voordeel is dat je het apparaat direct op de juiste manier leert instellen. Daarnaast oefen je meteen met middelen die je ook in jouw praktijk zult gaan gebruiken. Vergeet niet de batterij goed op te laden. Neem daarnaast de lader en extra accu’s mee, want de camera wordt tijdens de cursus intensief gebruikt.
Heb je (nog) geen eigen apparatuur, dan bieden we tijdens de cursusdag leensets. Een mooie manier om te testen wat voor jou het beste werkt.

Certificaat:
Je ontvangt een digitaal certificaat, deelname wordt doorgegeven aan het KRT(P) (6 punten)

10 beoordelingen voor Mondfotografie

 1. Sogol Jahromizadeh | Tandartspraktijk Lopik

  Geleerd hoe je betere foto’s kan maken door de juiste instellingen. Ik geef deze cursus een 8,5.

 2. Laura Kaerts | Tandartsen Centrum Deventer

  Tijdens deze cursus geleerd hoe je scherpe mondfoto’s kan maken. De cursus geeft goede praktische handvatten de spreker geeft een duidelijke presentatie/uitleg. Ik geef deze cursus een 8,5.

 3. Jörn Varwijk | Tandprothetische Praktijk Varwijk

  Zeer duidelijke en informatieve cursus. Mijn verwachtingen waren kennis opdoen van instellen camera, inzicht krijgen in hanteren camera voor de ideale foto’s. Deze verwachting is overtroffen ik ben zeer tevreden over deze cursus. Ik geef deze cursus een 9.

 4. Kars Varwijk | Tandprothetische Praktijk Varwijk

  Geleerd om een camera in te stellen en waarom je welke instellingen moet gebruiken/veranderen. Veel tips en tricks meegekregen. Ik geef deze cursus een 9.

 5. Roy Weijs | Tandartsenpraktijk Vriends – De Cock

  Meer informatie ontvangen over de mogelijkheden met een foto toestel en hoe je het beste foto’s kunt maken voor je documentatie. Ik geef deze cursus een 9.

 6. Jeffrey Knip | Tandartspraktijk Keijzershof

  Wat mij het meeste bijblijft van deze cursus is de instellingen en het gebruik van verschillende materialen. De cursus is zeer leerzaam om mooie foto’s te maken. Ik geef deze cursus een 9.

 7. Filip Leviev | Mondzorg Hoogvliet

  Ik heb deelgenomen aan de cursus omdat ik de basis van mondfotografie wil begrijpen. Het meest nuttige en waardevolle van deze cursus zijn hands-on oefeningen en uitleg over camera instellingen. Mooie cursus met genoeg praktische informatie om aan de eisen van mondfotografie te voldoen. Ik geef deze cursus een 5 van de 5 sterren.

 8. Thomas van der Boon | Centrum voor Tandheelkunde Breda

  Het meest nuttige en waardevolle van deze cursus zijn oefeningen en theorie. Verrassend boeiende cursus! Ik geef deze cursus een 5 van de 5 sterren.

 9. Ana Smeilis | Tandartspraktijk F&D Dental Den Haag

  Ik heb echt heel veel geleerd van deze training. Tijdens de dag heb ik veel handige informatie gekregen, die ik elke dag op werk kan gebruiken. Ik geef een 9 voor de inhoud en locatie van de cursus en een 10 voor de trainer!

 10. Noemi Romero | Kliniek voor Mondzorg Delft

  Ik ben echt verrast. Ik heb heel veel geleerd en kon mijn eigen camera gebruiken. Met de informatie kan ik direct aan de slag. Ik geef voor de locatie een 9 en voor de spreker en de inhoud van de cursus een 10.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Prijs per persoon

950,002.500,00

Dit veld is alleen van toepassing bij een cursus op locatie

Dit veld is alleen van toepassing bij een cursus op locatie

Meer informatie

Prijs
Klassikaal: €950 per persoon
Op locatie: €2.500 per team (4 personen)

Doelgroep
Implantoloog, tandarts, tandtechnicus, tandprotheticus, assistent, mondhygiënist

Docent
Daan van Oort

Data
Zaterdag 13 april 2024 van 09.00-16.00 uur
Zaterdag 12 oktober 2024 van 09.00-16.00 uur

Datum op locatie in overleg.

Module / Pakket
Deze cursus wordt als losse module aangeboden, en als onderdeel van:
Pakket Leren Implanteren
Pakket voor het team

Andere suggesties…