Home » Cursusaanbod » Implantoloog » Mondfotografie

Mondfotografie

Snel aan de slag met deze praktische cursus mondfotografie. Foto’s zijn vaak het visitekaartje van een praktijk of behandelaar bij presentaties, visitaties en op websites. Daarnaast maken steeds meer tandheelkundige praktijken gebruik van lichtfotografie om uitleg te geven aan de patiënt. En ook tijdens intercollegiaal overleg of bij communicatie met een tandtechnische laboratorium worden foto’s gebruikt.

Deze praktische cursus mondfotografie helpt je bij het maken van gestandaardiseerde foto’s van hoge kwaliteit. Docent Daan van Oort leert je in één dag hoe je een camera instelt en hanteert. En hij geeft je advies op maat over apparatuur en materialen. De hele dag maak je foto’s en leer je waar je op moeten letten. Sluit aan en verbaas jezelf over de mogelijkheden van jouw camera. Heb je nog geen camera? Geen probleem. Test tijdens de cursus verschillende modellen.

Dit leer je tijdens de cursus mondfotografie:

Aan het einde van de dag ben je in staat om de camera in te stellen en gestandaardiseerde portret- en mondfoto’s te maken. Daarbij maak je kennis met verschillende hulpmiddelen voor mondfotografie.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

 • Camera instellingen
 • Hulpmiddelen voor mondfotografie
 • Gestandaardiseerd fotograferen
 • Materiaalkeuze
 • Camera selectie
 • Intra-orale en exta-orale fotografie

Meer informatie:
Bekijk meer informatie over werkvorm, aantal deelnemers, locatie, kosten en certificering onder het tabblad ‘Praktische informatie’ onder de cursustitel op deze pagina.

Gratis lidmaatschap Community

Implant College Community | Gratis lidmaatschapBij de cursus Mondfotografie krijg je een gratis lidmaatschap voor de Implant College Community. Je krijgt toegang tot een afgesloten gedeelte voor jouw lesgroep, zodat je snel in contact komt met de docent en mede-cursisten. Daarnaast kan je in het openbare gedeelte deelnemen aan discussies en vragen stellen aan vakgenoten.

Praktische informatie

Mededeling i.v.m. Corona
Heb je gezondheidsklachten die gerelateerd kunnen worden aan een Corona besmetting of ben je in contact geweest met een persoon die positief is getest? Doe dan op de ochtend van de cursus een zelftest. We vragen je bij een positief resultaat niet naar de cursus te komen.

Wil je sneller leren fotograferen? Dan adviseren we je te kiezen voor de op-locatie-variant van deze training mondfotografie. We bepalen dan in overleg op welke datum de docent op locatie kan komen trainen.

Werkvorm:
Praktische cursus, geen zelfstudie vereist

Deelnemers:
6 tot 10 deelnemers

Locatie:
Wageningen, Bonoort orthodontiepraktijk

Kosten:
De klassikale cursus kost €900,- per persoon en is inclusief studiemateriaal.

Implant College biedt deze cursus ook op locatie aan. Een ideale oplossing om in één keer meerdere collega’s in het team te trainen. De kosten hiervoor bedragen €2.500,- voor maximaal 4 personen. Bij meer personen berekent Implant College € 150,- per persoon. Geef de namen van de teamleden op bij de aanmelding.

Kies je de op-locatie-variant als onderdeel van het complete traject Leren Implanteren of van het Pakket voor het team? Dan is de meerprijs op het pakket €1.600,-. Vanwege de bijzondere prijsstelling geven we op deze optie geen aanvullende Young Talent Club korting.

Zelf meenemen:
Heb je eigen apparatuur, zoals een camera en ringflitser, een dental EyePad of een doctorseyes camera? Dan raden we je aan dat mee te nemen naar de cursus. Voordeel is dat je het apparaat direct op de juiste manier leert instellen. Daarnaast oefen je meteen met middelen die je ook in jouw praktijk zult gaan gebruiken. Vergeet niet de batterij goed op te laden. Neem daarnaast de lader en extra accu’s mee, want de camera wordt tijdens de cursus intensief gebruikt.
Heb je (nog) geen eigen apparatuur, dan bieden we tijdens de cursusdag leensets. Een mooie manier om te testen wat voor jou het beste werkt.

Certificaat:
Je ontvangt een digitaal certificaat, deelname wordt doorgegeven aan het KRT(P) (6 punten)

2 beoordelingen voor Mondfotografie

 1. Filip Leviev | Mondzorg Hoogvliet

  De verwachtingen waren de basis van mondfotografie te begrijpen. Het meest nuttige en waardevolle van deze cursus zijn hands on oefeningen en uitleg over camera instellingen. Mooie cursus met genoeg praktische informatie om de eisen van mondfotografie te voldoen. Ik geef deze cursus een 5 van de 5 sterren.

  Cursus van 12-03-2022

 2. Thomas van der Boon | Centrum voor Tandheelkunde Breda

  Het meest nuttige en waardevolle van deze cursus zijn oefeningen en theorie. Verrassend boeiende cursus! Ik geef deze cursus een 5 van de 5 sterren.

  Cursus van 12-03-2022

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Prijs per persoon

900,002.500,00

Wissen

Dit veld is alleen van toepassing bij een cursus op locatie

Dit veld is alleen van toepassing bij een cursus op locatie

Meer informatie

Prijs
Klassikaal: €900 per persoon
Op locatie: €2.500 per team (4 personen)

Doelgroep
Implantoloog, tandarts, tandtechnicus, tandprotheticus, assistent, mondhygiënist

Docent
Daan van Oort

Data
Zaterdag 26 november 2022 09.00-16.00 uur.
Datum op locatie in overleg.

Module / Pakket
Deze cursus wordt als losse module aangeboden, en als onderdeel van:
Pakket Leren Implanteren
Pakket voor het team

Andere suggesties…