Home » Team

IMPLANT COLLEGE

Team

Waar zou Implant College zijn zonder team? Nergens! Want het team van sprekers, docenten, mentoren en backoffice maakt Implant College tot wat het is. Ons team bestaat uit slimme, bevlogen en enthousiaste professionals die maar één doel hebben: jou alles leren over implantologie. Op een manier die je aanspreekt en die bij je past.

Professionals uit de praktijk

Implant College werkt met professionals uit de praktijk. Onze sprekers en docenten geven inhoudelijk vorm aan de cursussen, trainingen en lezingen. Onze mentoren geven je tijdens en na de opleiding persoonlijke begeleiding, zodat je veilig jouw eerste stappen kunt zetten binnen de implantologie. En de backoffice zorgt voor een vlekkeloze organisatie. Dit is jouw vraagbaak als je meer wilt weten over de cursussen en vervolgtrajecten.We stellen het team graag aan je voor.

Team implantologie

Roland Wiertz

Roland Wiertz (1975) is een geregistreerd NVOI implantoloog en geeft bij Implant College de cursus ‘SinusBodemElevaties’. Hij is (mede-)eigenaar van kliniek ‘De Tandarts’ met vestigingen in Raamsdonksveer en IJsselstein. De Tandarts is een algemene praktijk met een verwijsfunctie voor implantologie, chirurgie, orthodontie, endodontie en restauratieve tandheelkunde. Roland vindt het belangrijk om zijn kennis en vaardigheden op het gebied van implantologie te blijven ontwikkelen. Daarom volgt hij veel (inter-)nationale cursussen.Volg je zijn cursus ‘Sinusbodemelevaties’ dan leert hij je alle ins en outs over de sinuslift, zowel theoretisch als praktisch. Hij laat je kennismaken met verschillende methodes, met afwegingen die je maakt en met de materialen en instrumenten waaruit je kunt kiezen. Daarnaast is er ruim tijd voor troubleshooting.

Pim Ruijpers

Pim Ruijpers (1974) is een geregistreerd NVOI implantoloog en geeft bij Implant College de cursussen ‘Leren Implanteren: de Introductie’ en ‘De esthetische zone van A tot Z’. Hij studeerde tandheelkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen en opende in 2003 groepspraktijk De Drietand in Maastricht. Dit is een algemene praktijk met een verwijsfunctie voor implantologie en orthodontie. Daarnaast is Pim vicevoorzitter van de NVOI. Met zijn motto ‘ik heb nog niet de helft behaald van mijn kunnen’ blijft hij altijd op zoek naar verbetering. Bij ‘Leren Implanteren’ leert hij je de basis en het enthousiasme om echt aan de slag te gaan in de implantologie en bij ‘De esthetische zone’ benadrukt hij de uitdagingen en finesses waar je mee te maken krijgt als je in deze zone aan de slag gaat.

Henk-Jan van den Heuvel

Henk-Jan van den Heuvel (1978) is tandprotheticus en (mede-)eigenaar van een tandtechnisch, tandheelkundig en een tandprothetisch centrum. Daarnaast is hij gestart met Training Centre Midden-Holland en is hij als kliniekdocent en docent ‘Digitale Workflow’ verbonden aan de opleiding Tandprothetiek van de Hogeschool Utrecht. Hij spreekt geregeld in binnen- en buitenland als key opinion leader.Zijn passie is “het op een verantwoorde manier ontwerpen en maken van suprastructuren met daarop een prothese”, een koppeling tussen tandtechniek en implantologie. Voor Implant College verzorgt hij de cursus ‘Prothetiek op implantaten’. Hij leert je over de aandachtspunten voor het vervaardigen van een verantwoorde implantaatprothese. Hierbij laat hij je elke casus afzonderlijk beoordelen om te komen tot een passend behandelplan, rekening houdend met allerlei factoren. Hij staat altijd open voor discussie, overleg en ondersteuning. “Sharing is caring.”

Monique Baudoin

Monique Baudoin, werkt al bijna 20 jaar als office manager en assistente bij Tandartspraktijk van Turenhout in Breda. Zij ziet het als een grote uitdaging om patiënten, jong en oud, op hun gemak te stellen tijdens een behandeling. In de afgelopen jaren heeft ze zich met name toegelegd op het assisteren bij implantologie ingrepen. Het leveren van kwaliteit als team is één van haar speerpunten.Monique heeft veel ervaring opgedaan met het geven van cursussen op diverse gebieden. Voor Implant College verzorgt ze de hands-on training ‘Assisteren bij implanteren’. Deelnemers worden door haar klassikaal of op locatie één-op-één begeleid bij het leren assisteren.

Daan van Oort

Daan van Oort (1973) is sinds 2000 specialist in kroon- en brugwerk. In die tijd won hij ook de Van Hamond-prijs aan het IVT. Hij heeft veel ervaring opgedaan in de tandtechniek tijdens zijn opleidingen in Nederland, België en Thailand en in zijn werk bij 4Dental.In 2007 heeft hij zijn avondstudie fotografie afgerond aan de fotovakschool in Apeldoorn. Hij is nu een bekende spreker over digitale mond- en gelaatsfotografie in Nederland en België. En hij is auteur van ‘Digitale mondfotografie – een praktische handleiding’, het eerste Nederlandstalige boek over dit onderwerp. Daan van Oort doceert bij Implant College al een aantal jaren de praktische cursus ‘Mondfotografie’.

Faust de Kleijn

Faust de Kleijn (1964) is een geregistreerd NVOI implantoloog en geeft bij Implant College de cursus ‘Indicatiestelling implantologie’. Daarnaast tref je hem op onze informatieavonden. Met veel plezier brengt hij zijn passie en enthousiasme voor implantologie en kleine chirurgie over op zijn (jongere) collega’s.Hij is eigenaar van Mondzorg Beuningen, een praktijk voor algemene tandheelkunde, implantologie en geriatrische tandheelkunde. Bij ‘Indicatiestelling’ leert hij je de juiste beslissing en planning te maken voor het plaatsen van implantaten. “Want ook al is een implantaat technisch juist geplaatst, met een verkeerde indicatie is het een mislukte of misplaatste behandeling.” Faust is daarnaast altijd bereid je te helpen met de indicatiestelling als je begint met je eigen patiënten.

Pauli Wiggers

Pauli Wiggers is praktijkmanager, preventieassistente en implantologie assistente bij Centrum voor Implantologie en Esthetische Tandheelkunde (CIET) in Hengelo. De moderne praktijk is een familiebedrijf met haar echtgenoot Laurens als tandarts, implantoloog en tandtechnicus en zijn broer Philip als in-house tandtechnicus.Pauli geeft bij Implant College de cursus ‘Praktische administratie implantologie’. Met haar jarenlange ervaring met praktijkmanagement, richtlijnen en administratie heeft dit onderwerp geen geheimen voor haar. Deze ervaring en kennis deelt ze graag met onze cursisten.

Pieter van Elsas

Pieter van Elsas is als implantoloog geregistreerd bij de NVOI. Hij studeerde tandheelkunde aan de UvA. Na zijn afstuderen in 1977 bleef hij er in deeltijd werken op de afdeling Parodontologie en bij de Onderzoekskliniek. Vanaf begin jaren 90 is Pieter zich gaan specialiseren in implantologie. Inmiddels werkt hij bij Qyom tandartsen en in zijn eigen praktijk voor Implantologie en Esthetische Tandheelkunde in Bloemendaal. Sinds 2006 is hij ook parttime verbonden aan ACTA als docent bij de specialistenopleiding tot tandarts-implantoloog. Voor Implant College verzorgt Pieter al jaren de populaire cursussen ‘Incisie- en hechttechnieken’ voor beginners en ‘Soft-tissue management en hechttechnieken’ voor gevorderden.

Ronald Wils

Ronald Wils (1952) is afgestudeerd in de tandheelkunde aan de universiteit van Nijmegen. In 1985 start hij zijn eigen implantologiepraktijk in Eindhoven en ontwikkelt hij zich tot specialist op het gebied van implantaatsystemen en complexe implantaatoperaties. Samen met Philips Medical en de Technische Universiteit Eindhoven staat hij aan de basis van het BioComp implantaatsysteem.Ronald is betrokken bij diverse wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van implantologie en opereert in binnen- en buitenland. Aan universiteiten begeleidt hij tandartsen en kaakchirurgen die met nieuwe implantaat technieken willen gaan werken. Naast zijn werkzaamheden in diverse praktijken geeft hij les aan de faculteit Tandprothetiek van de Hogeschool in Utrecht.Voor Implant College geeft Ronald de cursus Osseointegratie, onderdeel van het opleiding Leren Implanteren.

Ashley Latter

Op 3 december 2022 komt Ashley Latter op uitnodiging van Implant College naar Nederland voor een eendaagse training ‘Inside The Ethical Sales and Communication’. Over de hele wereld heeft hij coaching sessies gedaan voor meer dan 34.000 vakgenoten, waaronder tandartsen, orthodontisten, behandelcoördinatoren, specialisten en andere teamleden.
Zijn unieke methode bestaat uit het delen van zijn bewezen strategieën en het coachen van zijn deelnemers op een zeer leuke en positieve manier. Hierdoor ontwikkelen de deelnemers nieuwe vaardigheden, nieuw gedrag en krijgen ze meer zelfvertrouwen. Dit proces zorgt voor betere prestaties in de praktijk en resulteert in een patiëntenreis van wereldklasse en in meer patiënten die JA zeggen tegen behandelplannen.

Ashley heeft drie boeken geschreven, ‘Don’t wait for the Tooth Fairy’, ‘You are Worth it’ (communicate your fees with confidence) and ‘The Dental Practice Jugglers – The Ultimate Practice Managers Guide.’

Walter van Breda

Walter Van Breda studeerde af als tandarts aan de Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven) in 1984. Vijf jaar later keert hij er terug om les te geven als specialist op de afdeling Prothetische Tandheelkunde. Tegenwoordig geeft hij er les aan het ‘Instituut voor Osseoïntegratie’. Naast zijn werk in de multidisciplinaire groepspraktijk Godefriduskaai in Antwerpen, geeft hij lezingen en workshops over prothetiek op zowel natuurlijke tanden als op implantaten. Sinds 2018 is hij voorzitter van VAPR (Vereniging Assistenten Prothetische en Restauratieve Tandheelkunde) van de KU Leuven. Voor Implant College geeft Walter samen met Nele Van Assche een duopresentatie over peri-implantitis.

Ralph Wilking

Ralph Wilking studeerde in 1988 af als tandarts aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Sinds 1990 is hij tandarts en praktijkhouder van tandartspraktijk De Drie Linden. Naast de algemene tandheelkunde zijn esthetische behandelingen zijn specialisme en passie. Hij geniet ervan als mensen met een stralend gebit weer voluit durven lachen. Zijn expertise heeft hij o.a. opgedaan in de Verenigde Staten. Tot 2013 doceerde hij esthetische tandheelkunde aan de ACTA.Momenteel verzorgt hij regelmatig nascholing voor collega tandartsen en spreekt hij op congressen over esthetiek. Voor Implant College doceert Ralph Starten met DSD Digital Smile Design. Volgens hem een voorspellend instrument dat een belangrijke rol speelt bij esthetische behandelingen.

Nele Van Assche

Nele van Assche studeerde tandheelkunde aan de KU Leuven. Na haar specialisatie in de parodontologie is ze in 2011 gepromoveerd tot doctor in de medische wetenschappen. Haar onderzoek richtte zich op aspecten die implantaatbehandelingen vereenvoudigen, zoals geleide implantaatplaatsing, het gebruik van ruwe implantaatoppervlakken en korte implantaten. Nele is (co)auteur in verschillende internationale tijdschriften en actief lid van Belgische vereniging voor parodontologie, de Osteology Foundation en European Association of Osseointegration (EAO). Daarnaast werkt ze in haar eigen verwijspraktijk in Geel.Voor Implant College verzorgt Nele samen met Walter Van Breda de cursus ‘Peri-implantitis‘. Tijdens deze duopresentatie licht ze de belangrijkste praktische aspecten en onderzoeken hierover toe, met name vanuit prothetisch en chirurgisch oogpunt.

Erik Blom

Erik Blom (1963) is in 1989 afgestudeerd aan de universiteit van Amsterdam (UvA). Direct daarna start hij als tandarts bij de Koninklijke Marine. Zijn interesse in de implantologie leidt ertoe dat hij vijf jaar later de overstap maakt naar de afdeling Orale Implantologie van het ACTA. Daar heeft hij zich gespecialiseerd in reconstructieve- en esthetische tandheelkunde.In 2001 promoveert Erik op een proefschrift over botregeneratie met groeifactoren. Datzelfde jaar opent hij een praktijk in Blaricum en haalt hij zijn Master of Science in de orale implantologie aan de UvA. Momenteel is hij universitair docent implantologie op het ACTA, spreekt hij geregeld op nationale en internationale congressen en is hij auteur van diverse artikelen.Voor Implant College geeft Erik de cursus ‘Botregeneratie en kaakreconstructie’. Te volgens als losse module en als onderdeel van het Pakket Professionaliseren.