Home » Cursusaanbod » Assistent » Assisteren bij implanteren

Assisteren bij implanteren

Samenwerking tussen de implantoloog en de assistent(e) is van groot belang bij het chirurgische deel van een implantologie operatie. En vanzelfsprekend ook bij de voorbereiding en de nazorg. Docent Monique Baudoin neemt je in het eerste deel van deze hands-on training voor de assistent mee in de theorie, zodat je ziet wat een behandelplan voor implantologie inhoudt en wat jouw rol is bij deze behandeling.

In de middag pas je de theorie direct toe in een OK. In dit praktische deel word je één-op-één begeleid, waardoor je aan het einde van de dag helemaal klaar bent om te assisteren bij de eerstvolgende implantologie behandeling.

Dit leer je tijdens de cursus Assisteren bij implanteren:

Aan het einde van de dag weet je hoe je een patiënt voor, tijdens en na het plaatsen van implantaten moet begeleiden. Ook ben je in staat een operatiekamer voor te bereiden voor implantologie. Tot slot ben je bekend met de richtlijnen voor steriel werken en met de reiniging en sterilisatie van het instrumentarium.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

 • Inleiding implantologie
 • Behandelplanning
 • Voorbereiding OK
 • Instrumenten en apparaten
 • Principes van steriel werken
 • Desinfectie en sterilisatie
 • Pre-operatieve en postoperatieve zorg

Meer informatie:
Bekijk meer informatie over werkvorm, aantal deelnemers, locatie, kosten en certificering onder het tabblad ‘Praktische informatie’ onder de cursustitel op deze pagina.

Aanvullende dienst
netwerk partnersWil je helemaal worden ontzorgd? Laat je administratie rondom implantologie inrichten door één van onze partners! Na een korte intake komt deze partner bij je op locatie om de administratie voor je in te richten in jouw eigen huisstijl en het team uitleg te geven over de protocollen rondom implantologische behandelingen. Heb je interesse? Vul het informatieformulier in en we brengen jullie samen in contact.

Contactformulier Inrichten Administratie

 

Praktische informatie

Wil je sneller leren assisteren? Dan adviseren we je te kiezen voor de op-locatie-variant van deze hands-on training. We bepalen dan in overleg op welke datum de docent het team op locatie zal trainen.

Werkvorm:
Hands-on training, geen zelfstudie vereist

Deelnemers:
6 tot 10 deelnemers

Locatie: 
Tandartsenpraktijk Woenselse Heide, Eindhoven

Kosten:
De klassikale cursus kost €750,- per persoon en is inclusief studiemateriaal.

Training op locatieImplant College biedt deze cursus ook op locatie aan. Een ideale oplossing om in één keer meerdere collega’s in het team te trainen. De kosten hiervoor bedragen €1.725,- voor maximaal 3 personen. Bij meer personen berekent Implant College €100,- per persoon. Geef de namen van de teamleden op bij de aanmelding.

Kies je de op-locatie-variant als onderdeel van het complete traject Leren Implanteren of Pakket voor het team? Dan is de meerprijs op het pakket €975,-. Vanwege de bijzondere prijsstelling geven we op deze optie geen aanvullende Young Talent Club korting.

Certificaat:
Je ontvangt een digitaal certificaat voor jouw deelname aan deze training.

16 beoordelingen voor Assisteren bij implanteren

 1. Daphne Imanse | Dental Clinic Hagens

  Heel veel geleerd tijdens de cursus over het steriel werken. Ik ging er totaal blanco in maar ga met heel veel informatie naar huis. Ik geef deze cursus een 9,5.

 2. Robin Honders | Evident Mondzorg Nijmegen

  Ik ging er helemaal blanco in. Geen kennis betreft implanteren. Na deze cursus heb ik geleerd welke benodigdheden er zijn voor assisteren en hoe je moet assisteren (steriel en niet steriel staan). Ik geef deze cursus een 9.

 3. Charlotte Brands | Koning Willem 1 College

  Mijn verwachtingen waren zien/leren hoe assisteren verloopt bij implanteren, hygiëne en steriel werken. Alle verwachtingen zijn waar gemaakt, ook erg leuk dat we zelf mochten oefenen met steriel staan. Ik geef deze cursus een 8,5.

 4. Tom de Reeper | Koning Willem 1 College

  Geleerd tijdens deze cursus om inzicht te krijgen in de procedure rond implanteren, zoals behandelprotocol, klaarzetten en opruimen. De cursus had een mooie verdeling tussen theorie en praktijk. Ik geef deze cursus een 9.

 5. Nienke van der Spruit | Tandartspraktijk Maura Van Den Winkel

  Ik heb vooral geleerd tijdens deze cursus om de behandelkamer klaar te maken en steriel te werken. Ik geef deze cursus een 10.

 6. Annet Burgers | Het Implantonium

  Meer geleerd over de rol van de assistenten en de volgorde van het werk bij o.a. steriel werken. Ik geef deze cursus een 8

 7. Tim Stolwijk | Tandartspraktijk Van Den Berg & Stolwijk Dordrecht

  Cursus bereidt je team goed voor op het steriel werken tijdens implantologie behandelingen.

 8. Ashley Esselman | De Gebitskliniek Sliedrecht

  De uitleg was erg duidelijk. Veel theorie wist ik al maar het praktijkgedeelte was erg leerzaam. Spreker Monique Baudoin neemt uitgebreid de tijd om ieders vragen rustig te beantwoorden. Ik geef de cursus 4 van de 5 sterren.

 9. Kim Nijsen | De Gebitskliniek Sliedrecht

  De uitleg was duidelijk en leerzaam en de theorie is in de praktijk goed toe te passen. We kregen meer informatie over het begeleiden van de patiënt tijdens implanteren en over wat je daarvoor nodig hebt. De presentatie was duidelijk en daarna volgde de praktische oefening om alles klaar te zetten voor een behandeling. Er was voldoende aandacht voor onze vragen. De cursus was goed voorbereid met veel informatie en ook de praktijk vonden wij erg leuk. Ik geef de cursus 4 van de 5 sterren.

 10. Rebecca Alblas | De Gebitskliniek Sliedrecht

  Ik wilde graag meer informatie krijgen over implantaten. Dat is in de cursus zeker aan bod gekomen met informatie over het verloop van de behandeling en welke materialen je nodig hebt. Alles was interessant. Er was veel ruimte voor verdieping over onderwerpen die wij graag wilden behandelen. Het was een leerzame cursus en geeft handvatten voor in de praktijk. Ik geef de cursus 5 van de 5 sterren.

 11. Estelle van der Aa-den Hartog | Tandartspraktijk de Stoep Sliedrecht

  Na al die jaren wilde ik mijn kennis even opfrissen. ‘Hands on’ super leuk! Ik geef deze cursus een 9 van de 10.

 12. Wilianne Kwantes | Tandartspraktijk de Stoep Sliedrecht

  Deelgenomen omdat ik wegwijs wilde worden in het steriel werken. Info aan de patiënt is erg belangrijk. Ik geef deze cursus een 9 van de 10.

 13. Filip Leviev | Mondzorg Hoogvliet

  Tijdens deze cursus heb ik meer geleerd over het praktische deel van assisteren bij implanteren. Ik geef deze cursus een 10 van de 10.

 14. Joëlle Frijns | Mondzorg Sinter Pieter Maastricht

  Training op locatie 13-01-2023
  Vooraf aan deze training hoopte ik een beter inzicht te krijgen in de behandeling zelf en over de voorbereiding en de materialen. Ik heb geleerd dat communicatie één van de belangrijkste onderdelen is van het hele proces! Daarnaast weet ik nu meer over het verschil in implantaten. Ik geef de cursus een 10 voor de inhoud, de spreker en voor wat ik heb geleerd. De uitleg was duidelijk en er was voldoende ruimte om vragen te stellen.

 15. Miranda Vincken | Mondzorg Sint Pieter Maastricht

  Training op locatie 13-01-2023
  Met mijn aanmelding hoopte ik de theorie en praktijk over het assisteren bij implantologie op te frissen. Ik heb daarnaast geleerd hoe ik alles moet klaarzetten en opruimen. De trainster heeft ons super handige tips gegeven. Ik geef de cursus een 10!

 16. Nadja Sauer | Mondzorg Sint Pieter Maastricht

  Training op locatie 13-01-2023
  Ik verwachtte dat ik een compleet beeld zou krijgen van het assisteren aan de stoel, omloop en theorie. Vooral in het praktijkgedeelte heb ik veel geleerd. Ik geef deze cursus en trainer een 10.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Prijs per persoon

750,001.725,00

Dit veld is alleen van toepassing bij een cursus op locatie

Dit veld is alleen van toepassing bij een cursus op locatie

Meer informatie

Prijs
Klassikaal: €750 per persoon
Op locatie: €1.725 per team

Doelgroep
Assistent

Docent
Lotte de Jongh

Data
Datum klassikaal in overleg in oktober 2024
Datum op locatie in overleg.

Module / Pakket
Deze cursus wordt als losse module aangeboden, en als onderdeel van:
Pakket Leren Implanteren
Pakket voor het team

Andere suggesties…

Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €2.250,00.Huidige prijs is: €1.950,00.
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €7.200,00.Huidige prijs is: €6.650,00.