Home » Cursusaanbod » Assistent » Assisteren bij implanteren

Assisteren bij implanteren

Samenwerking tussen de implantoloog en de assistent(e) is van groot belang bij het chirugische deel van een implantologie operatie. En vanzelfsprekend ook bij de voorbereiding en de nazorg. Docent Monique Baudoin neemt je in het eerste deel van deze hands-on training voor de assistent mee in de theorie, zodat je ziet wat een behandelplan voor implantologie inhoudt en wat jouw rol is bij deze behandeling.

In de middag pas je de theorie direct toe in een OK. In dit praktische deel word je één-op-één begeleid, waardoor je aan het einde van de dag helemaal klaar bent om te assisteren bij de eerstvolgende implantologie behandeling.

Dit leer je tijdens de cursus Assisteren bij implanteren:

Aan het einde van de dag weet je hoe je een patiënt voor, tijdens en na het plaatsen van implantaten moet begeleiden. Ook ben je in staat een operatiekamer voor te bereiden voor implantologie. Tot slot ben je bekend met de richtlijnen voor steriel werken en met de reiniging en sterilisatie van het instrumentarium.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

  • Inleiding implantologie
  • Behandelplanning
  • Voorbereiding OK
  • Instrumenten en apparaten
  • Principes van steriel werken
  • Desinfectie en sterilisatie
  • Pre-operatieve en postoperatieve zorg

Meer informatie:
Bekijk meer informatie over werkvorm, aantal deelnemers, locatie, kosten en certificering onder het tabblad ‘Praktische informatie’ onder de cursustitel op deze pagina.

Aanvullende dienst
netwerk partnersWil je helemaal worden ontzorgd? Laat je administratie rondom implantologie inrichten door één van onze partners! Na een korte intake komt deze partner bij je op locatie om de administratie voor je in te richten in jouw eigen huisstijl en het team uitleg te geven over de protocollen rondom implantologische behandelingen. Heb je interesse? Vul het informatieformulier in en we brengen jullie samen in contact.

Contactformulier Inrichten Administratie

Gratis lidmaatschap Community

Implant College Community | Gratis lidmaatschapBij de cursus Assisteren bij implanteren krijg je een gratis lidmaatschap voor de Implant College Community. Je krijgt toegang tot een afgesloten gedeelte voor jouw lesgroep, zodat je snel in contact komt met de docent en mede-cursisten. Daarnaast kan je in het openbare gedeelte deelnemen aan discussies en vragen stellen aan vakgenoten.

Praktische informatie

Mededeling i.v.m. Corona
Om de geldende richtlijnen i.v.m. Corona zo goed mogelijk na te kunnen leven, vragen we alle deelnemers die gezondheidsklachten hebben die gerelateerd kunnen worden aan een Corona besmetting of die in contact zijn geweest met een persoon die positief is getest, niet naar de cursus te komen.

Wil je sneller leren assisteren? Dan adviseren we je te kiezen voor de op-locatie-variant van deze hands-on training. We bepalen dan in overleg op welke datum de docent het team op locatie zal trainen.

Werkvorm:
Hands-on training, geen zelfstudie vereist

Deelnemers:
6 tot 10 deelnemers

Locatie: 
Vleuten, Restaurant Oost/West

Kosten:
De klassikale cursus kost €750,- per persoon en is inclusief studiemateriaal.

Implant College biedt deze cursus ook op locatie aan. Een ideale oplossing om in één keer meerdere collega’s in het team te trainen. De kosten hiervoor bedragen €1.400,- voor maximaal 3 personen. Bij meer personen berekent Implant College € 100,- per persoon. Geef de namen van de teamleden op in het opmerkingen veld op het inschrijfformulier.

Kies je de op-locatie-variant als onderdeel van het complete traject Leren Implanteren of Pakket voor het team? Dan is de meerprijs op het pakket €650,-. Vanwege de bijzondere prijsstelling geven we op deze optie geen aanvullende Young Talent Club korting.

Certificaat:
Je ontvangt een digitaal certificaat voor jouw deelname aan deze training.

1 beoordeling voor Assisteren bij implanteren

  1. Tim Stolwijk

    Cursus bereidt je team goed voor op het steriel werken tijdens implantologie behandelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Prijs per persoon

750,001.400,00

Wissen
Meer informatie

Prijs
Klassikaal: €750 per persoon
Op locatie: €1.400 per team

Doelgroep
Assistent

Docent
Monique Baudoin

Data
Vrijdag 25 maart 2022 09.00-16.00 uur.
Vrijdag 18 november 2022 09.00-16.00 uur.
Datum op locatie in overleg.

Module / Pakket
Deze cursus wordt als losse module aangeboden, en als onderdeel van:
Pakket Leren Implanteren
Pakket voor het team

Andere suggesties…