Home » Cursusaanbod » Tandarts » Incisie- en hechttechnieken bij implantologie

Incisie- en hechttechnieken bij implantologie

Bij implantologie bepalen vele factoren de uitkomst van de behandelingen. Tot deze factoren behoren zeker de toegepaste incisie- en hechttechnieken. Kennis over wondgenezing en esthetiek geven je hierbij meer inzicht in jouw rol als chirurg. Daardoor ben je beter in staat goede keuzes te maken en wordt het resultaat voorspelbaar.

Docent Pieter van Elsas laat je zien dat de manier van snijden en hechten bij iedere stap van de behandeling een positieve bijdrage kan leveren aan het gewenste resultaat. Ook de rol van het instrumentarium en de steeds dunnere hechtdraden komen aan bod. Na het theoretische deel in de ochtend is het in de middag tijd voor de praktijk. Dan ga je in jouw eigen tempo oefenen, ervaren en voelen bij het maken van incisies en hechtingen.

Dit leer je tijdens de cursus Incisie- en hechttechnieken bij implantologie:

Per casus kan je een keuze maken voor de meest geschikte hechttechniek voor een optimale en esthetische wondgenezing. Hierbij ben je in staat de gekozen techniek direct toe te passen. Jouw kennis over materialen en instrumentarium komt je nu goed van pas. Wil je je verder ontwikkelen in hechttechnieken? Dit is het moment je aan te melden voor het vervolg op deze basistraining: Soft-tissue management en hechttechnieken: gevorderd die ook wordt gegeven door Pieter van Elsas.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

 • Incisie technieken
 • Wondgenezing principes
 • Soft-tissue interface bij natuurlijke elementen versus implantaten
 • Esthetische afwegingen
 • Hechtmaterialen
 • Instrumenten
 • Hechtingen

Meer informatie:
Bekijk meer informatie over werkvorm, aantal deelnemers, locatie, kosten en certificering onder het tabblad ‘Praktische informatie’ onder de cursustitel op deze pagina.

Praktische informatie

Werkvorm:
Cursus, geen zelfstudie vereist

Deelnemers:
6 tot 10 deelnemers

Locatie:
Den Dolder, Ernst Sillem Hoeve

Kosten:
De cursus kost €950,- per persoon en is inclusief studiemateriaal.

Overnachten bij de Ernst Sillem Hoeve is mogelijk, maar is niet inbegrepen in de cursusprijs. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.

Zelf meenemen:
Heb je een loepbril? Dan raden we je aan die opgeladen mee te nemen naar de cursus.

Certificaat:
Je ontvangt een digitaal certificaat, deelname wordt doorgegeven aan het KRT (6 punten)

13 beoordelingen voor Incisie- en hechttechnieken bij implantologie

 1. Tom de Beer | Mondzorg Sint Pieter

  Tijdens deze cursus heb ik meerdere verschillende hechttechnieken en hun toepassingen geleerd. Ik geef deze cursus een 8.

 2. Henri Hellebrekers | Tandartspraktijk Mheer

  Deze cursus heeft voldaan aan mijn verwachtingen. Tijdens deze cursus heb ik meer geleerd over wondgenezing, hechtingen, doelstelling en hechtmaterialen. Ik geef deze cursus een 8.

 3. Laura Kaerts | Tandartsen Centrum Deventer

  Tijdens deze cursus heb ik veel praktisch oefeningen met hechten geleerd. Ik geef deze cursus een 8.

 4. Jeffrey Knip | Tandartspraktijk Keijzershof

  Ik heb hechttechnieken en wondgenezingen geleerd tijdens deze cursus. Dankzij deze cursus weet ik nu beter welke hechttechnieken gebruikt kunnen worden. Ik geef deze cursus een 8,5.

 5. Wouter van Nimwegen | GAAF Mondzorg

  Tijdens deze cursus heb ik veel praktische handvatten gekregen, een goede verdeling tussen theorie en praktijk. Ik geef deze cursus een 9.

 6. Roy Weijs | Tandartsenpraktijk Vriends – De Cock

  Mijn verwachtingen van deze cursus waren wat de voor en nadelen van verschillende hechttechnieken en wat de indicaties hiervoor zijn. Tijdens deze cursus heb ik geleerd dat je moet bedenken wat je wil bereiken met een hechting en op basis daarvan je hechttechniek bepaald. Ik geef deze cursus een 9,5.

 7. Luigi Alessio | Samenwerkende Tandartsen Almelo

  Biologie en praktisch deel. Heel leerzaam. Ik geef de cursus 5 van de 5 sterren.

 8. Filip Leviev | Mondzorg Hoogvliet

  Praktische oefeningen. Mooie cursus met een goede balans tussen theorie en praktijk. Ik geef de cursus 5 van de 5 sterren.

 9. Ozair Darweshi | Mondzorg Darweshi

  De basiscursus sluit goed aan op de basis van hechttechnieken en biologie van wondgenezing. De cursus begint met theoretische gedeelte in de ochtend en na de lunch heb je nog een kort stukje theorie. Hierna is er plaats voor het practicum gedeelte waarin je op kunststof hechtlapje oefent met materialen en hechttechnieken. Gedurende hele dag is er ruimte om interactief vragen te stellen aan Pieter van Elsas. Dit maakt de cursus boeiender. Verder was de service en de lunch prima. Ik geef de cursus 4 van de 5 sterren.

 10. Armand de Boer | A.R. de Boer Tandarts Schiedam

  Ik geef deze training een 8. Ik heb gemerkt dat ik nog heel veel moet oefenen met het sluiten van de wond.

 11. Ghislain Vandenbemden | BVBA Tandartspraktijk G.H. Vandenbemden Vossem

  Ik heb deze cursus precies geleerd wat ik had verwacht. Vooral het gebruik van de pincet is me goed uitgelegd. Ik geef de dag een 10.

 12. Noemi Romero | Kliniek voor Mondzorg Delft

  Ik heb veel van deze cursus geleerd. Interessant van A tot Z, het was boven verwachting. Ik heb met name nieuwe technieken geleerd als de sluiting van een T-incisie en heb veel tips en tricks gekregen. Ik geef de cursus een 9,5.

 13. Ana Smeilis | Tandartspraktijk F&D Dental Den Haag

  Voordat ik aan de cursus begon had ik niet zoveel verwachtingen. Ik heb nieuwe technieken geleerd en tips en tricks gekregen. Ik geef de cursus een 9,5. Het was een top presentatie, erg leerzaam. Ik ben echt tevreden, het was interessant.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Prijs per persoon

950,00

Meer informatie

Doelgroep
Tandarts, implantoloog

Docent
Pieter van Elsas

Data
Vrijdag 13 september 2024 van 09.00-16.00 uur

Module / Pakket
Deze cursus wordt als losse module aangeboden, en als onderdeel van:
Pakket Leren Implanteren

Andere suggesties…