Home » Cursusaanbod » Tandarts » Praktische administratie implantologie

Praktische administratie implantologie

Als de praktijk start met implantologie verandert er veel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra administratieve handelingen, voorraadbeheer en een andere rol van de assistent aan de stoel. Een belangrijk onderdeel tijdens visitaties of screenings is de inrichting van een goed administratief proces en de opbouw van het compleet patiëntendossier.

Docent Pauli Wiggers van Centrum Implantologie en Esthetische Tandheelkunde (CIET) leert je tijdens deze praktische training hoe je dit proces goed inricht. Stap voor stap laat ze zien hoe je het dossier van een patiënt bijhoudt, hoe de aanvraagprocedure naar de verzekeraar verloopt en hoe je de communicatie naar de verwijzers verzorgt. Aanvullend krijg je als deelnemer handige tips, templates en richtlijnen die je direct kan gebruiken in de praktijk.

Dit leer je tijdens de cursus Praktische administratie implantologie:

In slechts 4 uur leer je welke verplichtingen er zijn rondom de administratie bij implantologie. Je bent daarnaast in staat een goed patiëntendossier op te bouwen en weet hoe je moet communiceren naar verzekeraars en verwijzers.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

  • Administratieve programma’s
  • Aanvraag zorgverzekering
  • Communicatie naar verwijzers
  • Inhoud van het patiëntendossier
  • Voorraadadministratie
  • Maken van een operatieverslag
  • Maken begroting
  • Templates

Meer informatie:
Bekijk meer informatie over werkvorm, aantal deelnemers, locatie, kosten en certificering onder het tabblad ‘Praktische informatie’ onder de cursustitel op deze pagina.

Aanvullende dienst
netwerk partnersWil je helemaal worden ontzorgd? Laat je administratie rondom implantologie inrichten door één van onze partners! Na een korte intake komt deze partner bij je op locatie om de administratie voor je in te richten in jouw eigen huisstijl en het team uitleg te geven over de protocollen rondom implantologische behandelingen. Heb je interesse? Vul het informatieformulier in en we brengen jullie samen in contact.

Contactformulier Inrichten Administratie

Gratis lidmaatschap Community

Implant College Community | Gratis lidmaatschapBij de cursus Praktische administratie implantologie krijg je een gratis lidmaatschap voor de Implant College Community. Je krijgt toegang tot een afgesloten gedeelte voor jouw lesgroep, zodat je snel in contact komt met de docent en mede-cursisten. Daarnaast kan je in het openbare gedeelte deelnemen aan discussies en vragen stellen aan vakgenoten.

Praktische informatie

Mededeling i.v.m. Corona
Om de geldende richtlijnen i.v.m. Corona zo goed mogelijk na te kunnen leven, vragen we alle deelnemers die gezondheidsklachten hebben die gerelateerd kunnen worden aan een Corona besmetting of die in contact zijn geweest met een persoon die positief is getest, niet naar de cursus te komen.

Wil je de praktische administratie sneller inrichten? Dan adviseren we je te kiezen voor de op-locatie-variant van deze cursus. We bepalen dan in overleg op welke datum de docent het team op locatie zal trainen.

Werkvorm:
Praktische training, geen zelfstudie vereist

Deelnemers:
6 tot 15 deelnemers

Locatie:
Den Dolder, Ernst Sillem Hoeve

Kosten:
De klassikale cursus kost €500,- per persoon en is inclusief studiemateriaal.
Overnachten bij de Ernst Sillem Hoeve is mogelijk, maar is niet inbegrepen in de cursusprijs. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.

Implant College biedt deze cursus ook op locatie aan. Een ideale oplossing om in één keer meerdere collega’s in het team te trainen. De kosten hiervoor bedragen €1.000,- voor maximaal 3 personen. Bij meer personen berekent Implant College € 100,- per persoon. Geef de namen van de teamleden op in het opmerkingen veld op het inschrijfformulier.

Kies je de op-locatie-variant als onderdeel van het complete traject Leren Implanteren of Pakket voor het team? Dan is de meerprijs op het pakket €500,-. Vanwege de bijzondere prijsstelling geven we op deze optie geen aanvullende Young Talent Club korting.

Certificaat:
Je ontvangt een digitaal certificaat, deelname wordt doorgegeven aan het KRT (3 punten)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Prijs per persoon

500,00

Wissen
Meer informatie

Prijs
Klassikaal: €500 per persoon

Doelgroep
Tandarts, assistent, praktijkmanager, administratief medewerker

Docent
Pauli Wiggers

Datum
Vrijdag 8 april 2022 09.00-12.00 uur.
Vrijdag 7 oktober 2022 09.00-12.00 uur.

Module / Pakket
Deze cursus wordt als losse module aangeboden, en als onderdeel van:
Pakket Leren Implanteren
Pakket voor het team