PERFECTIONEREN IMPLANTEREN

Omdat de ontwikkeling van een implantoloog nooit stilstaat

Kies voor het hele pakket of mix & match

Naar de aanbieding
Cursus Botregeneratie en kaakreconstructie voor implantologie | Implant College 03

Kies voor een compleet opleidingstraject met 5 modules

of stel je eigen pakket samen

Heb je al wat meer ervaring op het gebied van implantologie? Dan biedt Implant College een interessant pakket om de vaardigheden te verfijnen en de kennis te verbreden. Elk jaar bieden we een wisselend programma met praktische oefeningen rondom nieuwe en actuele thema’s. Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op jouw vakgebied.

Kies je voor het hele programma, dan biedt Implant College je een aantrekkelijke korting van € 400. Via de links bij onderstaande modules krijg je meer informatie over de afzonderlijke cursusdata, locatie en prijs per module.

perfectioneren Implanteren

Botregeneratie en kaakreconstructie

Is het nodig om bij een patiënt bot op te bouwen, dan zijn daar meerdere technieken voor. Voorbeelden zijn geleide botregeneratie (GBR), bottransplantatie en lokale botmanipulatie. Drs. Erik Blom laat je in deze cursus zien welke techniek waar en wanneer gebruikt kan worden. Door hands-on oefeningen op varkenskaken pas je de theorie direct toe.

Meer informatie
Cursus Botregeneratie en kaakreconstructie voor implantologie | Implant College 01
perfectioneren Implanteren

De esthetische zone van A tot Z

De echte uitdaging bij implantologie zit vaak in het behalen van een fraai eindresultaat in de esthetische zone; zowel naar volle tevredenheid van de patiënt als van de behandelaar. Aan de hand van veel casuïstiek behandelt docent Pim Ruijpers een compleet alfabet aan implantologische behandelingen, complicaties, (contra-) indicaties en aanverwante zaken.
Elke letter van het alfabet geeft meerdere ingangen om te kijken naar het vak van implantoloog. Een (heel) klein tipje van de sluier: van CBCT, chirurgie, delayed placement en distale papil via flapless, occlusie en preparatie / positie naar socket shield, tuber graft, xenograft en veel meer.

Meer informatie
Van A tot Z naar een fraai resultaat in de esthetische zone | Implant College 01
perfectioneren Implanteren

Sinusbodemelevatie

Het liften van de sinusbodem hoeft geen weinig voorspelbare behandeling te zijn.  Drs. Roland Wiertz van De Tandarts in Raamsdonksveer legt je uit wat de literatuur zegt over dit onderwerp. Verder behandelt hij de pitfalls bij de chirurgische procedure, verschillende technieken, beschikbaar instrumentarium en de biologische componenten die bepalend zijn voor succes. In het praktische deel van deze module oefen je een sinuslift op een model.

Meer informatie
Cursus sinusbodemelevaties / sinuslift | Implant College 01
perfectioneren Implanteren

Soft-tissue management en hechttechnieken

Leer om op micro-chirurgisch niveau te werken aan een esthetisch optimale sluiting van de wond. Met gebruik van de gepresenteerde materialen en instrumenten kan je na deze training starten met complexe handelingen zoals bindweefseltransplantatie en hechten in het front. Drs. Pieter van Elsas begeleidt je naar een hoger niveau en deelt zijn tips & tricks. De hele middag besteedt hij aan het hands-on trainen en verfijnen van jouw vaardigheden.

Meer informatie
Soft-tissue management en hechttechnieken | Implant College 02
Perfectioneren Implanteren

Starten met digital smile design

‘Keeping it Simple’ is de rode draad van deze cursus. DSD (Digital Smile Design) is niet moeilijker dan Exquise of Complan, maar wel een stuk creatiever. DSD zorgt voor een voorspelbaar, mooie en gezonde uitstraling van tanden en kiezen, digitaal gesimuleerd en geanimeerd. Na de uitleg van Drs. Ralph Wilking van Tandartspraktijk De Drie Linden, is het tijd om zelf aan de slag te gaan met het maken van jouw eerste design.

Meer informatie
DSD Digital Smile Design | Implant College 01

Meld je aan voor het hele traject en krijg € 400 korting.

Ik schrijf me in voor het hele traject

Stel je zelf liever een pakket samen? Klik dan op de links bij de afzonderlijke cursussen. Voeg de cursus toe aan de winkelmand om te boeken.

Het complete cursusaanbod

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!