Online inschrijven
Download cursusinformatie
Inschrijven nieuwsbrief
  • LEREN IMPLANTEREN

Peri-implantitis: ‘vermijden als de beste therapie’

Osseoïntegratie is wereldwijd een geweldig succes, hoge overlevingspercentages kunnen aangetoond worden. Vele patiënten genieten dan ook van deze fantastische behandeling. Echter, peri-implantitis is een vervelende en te vaak voorkomende complicatie die kan leiden tot zowel esthetische als functionele problemen. Soms is een chirurgische ingreep de enige behandeling die het implantaat nog kan redden. Deze voor alle partijen vervelende ingreep vermijden is dan ook wenselijk. Het is daarom zeer belangrijk om peri-implantitis te voorkomen of in een zeer vroeg stadium te diagnosticeren. Zowel patiënt, implantoloog, tandarts en tandtechnisch labo hebben hun verantwoordelijkheid om het implantaat de beste overlevingskansen te geven. Dit gedurende het gehele traject, vanaf de start van de behandeling tot en met de nazorg.

Doelstelling

Deze duopresentatie zal de belangrijkste praktische aspecten en onderzoeken hierover toelichten, in het bijzonder vanuit prothetisch en chirurgisch oogpunt. De sprekers, dhr. Van Breda en mw. Van Assche, geven hun ervaringen, vele tips en kennis door. Minder (na)zorg door meer voorzorg zal de boodschap zijn.

Theorie

  • Biologische principes van osseoïntegratie
  • Biologische prinicipes van peri-implantitis
  • Evidence based cijfers over peri-implantitis
  • Vele praktische tips naar betere soft tissue integratie
  • Behandelen van peri-implantitis

Doelgroep
Tandartsen , implantologen, tandtechnici, tandprothetici, mondhygiënisten, eventueel assistenten

Docent
Dhr. Walter van Breda
Mw. dr. Nele Van Assche

Datum
Vrijdag 12 maart 2021: 13.00 – 17.00 uur

Werkvorm
Lezing, geen zelfstudie vereist

Deelnemers
6 tot 12 deelnemers

Locatie
Den Dolder, Ernst Sillem Hoeve

Kosten
Boek je vóór 10 december dan is de prijs voor deze cursus € 445 per persoon (incl. studiemateriaal)

Let op:

Boek je ná 10 december, dan betaal je de nieuwe prijs van € 500. Na jaren de prijs onveranderd te laten, is Implant College voor 2021 genoodzaakt de prijzen te indexeren n.a.v. de aangescherpte richtlijnen en verhoogde kosten. Met deze aankondiging maken we de overgang zo soepel mogelijk.

Certificaat
Ja, uw deelname wordt tevens doorgegeven (3 KRT punten).

Online inschrijven
Complete cursusaanbod
Samenvatting
Evenement
Cursus Peri-implantitis
Locatie
Ernst Sillem Hoeve,Den Dolder,
Vanaf
12 maart 2021
Eindigend op
12 maart 2021
Beschrijving
Voorkom peri-implantitis of diagnosticeer het in een vroeg stadium. De belangrijkste praktische aspecten en onderzoeken worden toegelicht vanuit prothetisch en chirurgisch oogpunt. Sprekers Walter van Breda en Nele van Assche tonen aan dat meer voorzorg leidt tot minder (na)zorg.