Home » Cursusaanbod » Assistent » Assisteren bij implanteren

Assisteren bij implanteren

Samenwerking tussen de implantoloog en de assistent(e) is van groot belang bij het chirurgische deel van een implantologie operatie. En vanzelfsprekend ook bij de voorbereiding en de nazorg. Docent Monique Baudoin neemt je in het eerste deel van deze hands-on training voor de assistent mee in de theorie, zodat je ziet wat een behandelplan voor implantologie inhoudt en wat jouw rol is bij deze behandeling.

In de middag pas je de theorie direct toe in een OK. In dit praktische deel word je één-op-één begeleid, waardoor je aan het einde van de dag helemaal klaar bent om te assisteren bij de eerstvolgende implantologie behandeling.

Dit leer je tijdens de cursus Assisteren bij implanteren:

Aan het einde van de dag weet je hoe je een patiënt voor, tijdens en na het plaatsen van implantaten moet begeleiden. Ook ben je in staat een operatiekamer voor te bereiden voor implantologie. Tot slot ben je bekend met de richtlijnen voor steriel werken en met de reiniging en sterilisatie van het instrumentarium.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

 • Inleiding implantologie
 • Behandelplanning
 • Voorbereiding OK
 • Instrumenten en apparaten
 • Principes van steriel werken
 • Desinfectie en sterilisatie
 • Pre-operatieve en postoperatieve zorg

Meer informatie:
Bekijk meer informatie over werkvorm, aantal deelnemers, locatie, kosten en certificering onder het tabblad ‘Praktische informatie’ onder de cursustitel op deze pagina.

Aanvullende dienst
netwerk partnersWil je helemaal worden ontzorgd? Laat je administratie rondom implantologie inrichten door één van onze partners! Na een korte intake komt deze partner bij je op locatie om de administratie voor je in te richten in jouw eigen huisstijl en het team uitleg te geven over de protocollen rondom implantologische behandelingen. Heb je interesse? Vul het informatieformulier in en we brengen jullie samen in contact.

Contactformulier Inrichten Administratie

Gratis lidmaatschap Community

Implant College Community | Gratis lidmaatschapBij de cursus Assisteren bij implanteren krijg je een gratis lidmaatschap voor de Implant College Community. Je krijgt toegang tot een afgesloten gedeelte voor jouw lesgroep, zodat je snel in contact komt met de docent en mede-cursisten. Daarnaast kan je in het openbare gedeelte deelnemen aan discussies en vragen stellen aan vakgenoten.

Praktische informatie

Mededeling i.v.m. Corona
Heb je gezondheidsklachten die gerelateerd kunnen worden aan een Corona besmetting of ben je in contact geweest met een persoon die positief is getest? Doe dan op de ochtend van de cursus een zelftest. We vragen je bij een positief resultaat niet naar de cursus te komen.

Wil je sneller leren assisteren? Dan adviseren we je te kiezen voor de op-locatie-variant van deze hands-on training. We bepalen dan in overleg op welke datum de docent het team op locatie zal trainen.

Werkvorm:
Hands-on training, geen zelfstudie vereist

Deelnemers:
6 tot 10 deelnemers

Locatie: 
Vleuten, Restaurant Oost/West

Kosten:
De klassikale cursus kost €750,- per persoon en is inclusief studiemateriaal.

Training op locatieImplant College biedt deze cursus ook op locatie aan. Een ideale oplossing om in één keer meerdere collega’s in het team te trainen. De kosten hiervoor bedragen €1.725,- voor maximaal 3 personen. Bij meer personen berekent Implant College €100,- per persoon. Geef de namen van de teamleden op bij de aanmelding.

Kies je de op-locatie-variant als onderdeel van het complete traject Leren Implanteren of Pakket voor het team? Dan is de meerprijs op het pakket €975,-. Vanwege de bijzondere prijsstelling geven we op deze optie geen aanvullende Young Talent Club korting.

Certificaat:
Je ontvangt een digitaal certificaat voor jouw deelname aan deze training.

6 beoordelingen voor Assisteren bij implanteren

 1. Tim Stolwijk | Tandartspraktijk Van Den Berg & Stolwijk Dordrecht

  Cursus bereidt je team goed voor op het steriel werken tijdens implantologie behandelingen.

 2. Ashley Esselman | De Gebitskliniek Sliedrecht

  De uitleg was erg duidelijk. Veel theorie wist ik al maar het praktijkgedeelte was erg leerzaam. Spreker (Monique Baudoin) neemt goed de tijd om iedereens vragen rustig te beantwoorden. Ik geef de cursus 4 van de 5 sterren.

  Cursus van 04-01-2022

 3. Kim Nijsen | De Gebitskliniek Sliedrecht

  Dat de uitleg duidelijk en leerzaam is en het in de praktijk goed is toe te passen is. Het begeleiden van de patiënt tijdens implanteren en de benodigdheden die je daarbij nodig hebt. Er was veel verteld met duidelijke powerpoint en de voorbereidingen van de behandeling klaargezet. Voldoende informatie verteld en ging door op de gestelde vragen. De cursus was goed voorbereid met veel informatie ook de praktijk vonden wij erg leuk. Ik geef de cursus 4 van de 5 sterren.

  Cursus 04-01-2022

 4. Rebecca Alblas | De Gebitskliniek Sliedrecht

  Om meer informatie te krijgen over implantaten. Informatie over het verloop van de behandeling en welke materialen je nodig hebt. Alles was interessant. Er was veel ruimte voor verdieping voor onderwerpen die wij graag wilde behandelen. Het was een leerzame cursus en geeft handvatten mee voor in de praktijk. Ik geef de cursus 5 van de 5 sterren.

  Cursus van 04-01-2022

 5. Estelle van der Aa-den Hartog | Tandartspraktijk de Stoep Sliedrecht

  Na al die jaren even opfrissen. ‘Hands on’ super leuk! Ik geef deze cursus een 9 van de 10.

  Cursus van 28-01-2022

 6. Wilianne Kwantes | Tandartspraktijk de Stoep Sliedrecht

  Wegwijs worden in het steriel werken. Info aan de patiënt is erg belangrijk. Ik geef deze cursus een 9 van de 10.

  Cursus van 28-01-2022

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Prijs per persoon

750,001.725,00

Wissen

Dit veld is alleen van toepassing bij een cursus op locatie

Dit veld is alleen van toepassing bij een cursus op locatie

Meer informatie

Prijs
Klassikaal: €750 per persoon
Op locatie: €1.725 per team

Doelgroep
Assistent

Docent
Monique Baudoin

Data
Vrijdag 18 november 2022 09.00-16.00 uur
Vrijdag 17 maart 2022 09.00-16.00 uur
Vrijdag 27 oktober 2022 09.00-16.00 uur.
Datum op locatie in overleg.

Module / Pakket
Deze cursus wordt als losse module aangeboden, en als onderdeel van:
Pakket Leren Implanteren
Pakket voor het team

Andere suggesties…