Online inschrijven
Download brochure
Inschrijven nieuwsbrief
 • LEREN IMPLANTEREN

Assisteren bij implanteren

Voor de voorbereiding en de nazorg, maar zeker voor het chirurgische deel van een implantologie operatie, is de samenwerking tussen implantoloog en assistent(e) van groot belang. Als u niet functioneert als een team zal de operatie langer duren, zult u zich minder zeker voelen en zal de uitstraling naar de patiënt toe niet professioneel zijn. Gedurende één dag wordt tijdens de cursus “Assisteren bij implanteren” gefocust op de rol van de assistent(e) voor, tijdens en na implantaat operaties.

Er wordt in deze training veel aandacht besteed aan efficiënt en steriel werken volgens de meest actuele normen. U krijgt gedurende deze training handige tips en tricks op het gebied van reinigen, voorraadbeheer en administratie. Door een kleine groepsgrootte te hanteren, krijgt u als deelnemer één-op-één begeleiding tijdens de praktische oefening, waardoor u optimaal wordt getraind. Ook na afloop van de workshop “Assisteren bij implanteren” kunnen wij verder op maat begeleiding bieden. Ook is het mogelijk om deze training op uw eigen locatie te organiseren, neem contact met ons op om hierover meer informatie te krijgen.

Doelstelling

Na het volgen van deze workshop “Assisteren bij implanteren” kunnen tandartsassistenten een operatiekamer voorbereiden voor implantologie en zijn zij bekend met de richtlijnen voor steriel werken en de reiniging/sterilisatie van instrumentarium. Tevens zijn zij in staat een patiënt te begeleiden voor- tijdens en na de plaatsing van implantaten.

Theorie

 • Praktijkorganisatie
 • Behandelplanning
 • Efficiënt werken
 • Informeren patiënt
 • Instrumentarium en benodigdheden in de praktijk
 • Chirurgische procedure edentate patiënt
 • Desinfecteren en steriliseren
 • Mondhygiëne

Praktijk

 • Pre-operatieve zorg; voorbereiden van de operatieruimte en klaarzetten materialen
 • Desinfecteren, reinigen en steriliseren
 • Boorpracticum op oefenkaakje

Op locatie

Implant College biedt deze cursus ook op locatie aan. Een ideale oplossing om in één keer meerdere collega’s in het team te trainen. Kies je deze optie als onderdeel van het complete traject Leren Implanteren? Dan is de meerprijs op het pakket €450,-. Kies je de training los op locatie? Dan zijn de kosten €1.000,- . Vanwege de bijzondere prijsstelling geven we op deze optie geen aanvullende Young Talent Club korting.

Doelgroep
Assistenten van (toekomstig) implanterende tandartsen

Docent
Mevr. Monique Baudoin

Datum
Klassikaal: Vrijdag 21 mei 2021: 09.00 – 16.00 uur
Op locatie: Datum en tijd nader overeen te komen

Werkvorm
Lezing en hands-on training, geen zelfstudie vereist

Deelnemers
Maximaal 10 deelnemers

Locatie
Klassikaal: Vleuten, Restaurant Oost-West
Op locatie: In uw praktijk of op een locatie naar keuze

Kosten
Op locatie: € 1.000 voor het hele team (max 10 deelnemers)

Boek je vóór 10 december voor de klassikale cursus dan is de prijs:
€ 550 per persoon (incl. studiemateriaal)

Let op:

Boek je ná 10 december, dan betaal je voor de klassikale vorm de nieuwe prijs van € 750. Na jaren de prijs onveranderd te laten, is Implant College voor 2021 genoodzaakt de prijzen te indexeren n.a.v. de aangescherpte richtlijnen en verhoogde kosten. Met deze aankondiging maken we de overgang zo soepel mogelijk.

Certificaat
Ja

Online inschrijven
Complete cursusaanbod
Samenvatting
Evenement
Cursus Assisteren bij implanteren
Locatie
Restaurant Oost-West,Vleuten,
Vanaf
21 mei 2021
Eindigend op
21 mei 2021
Beschrijving
De samenwerking tussen implantoloog en assistent(e) is van groot belang. Monique Baudoin laat je zien wat een behandelplan voor implantologie inhoudt en wat jouw rol is. Aan het einde van de dag ben je helemaal klaar om te assisteren bij een implantologie behandeling.