Home » Cursusaanbod » Implantoloog » Prothetiek op implantaten

Prothetiek op implantaten

Welke afwegingen maak je bij de keuze uit verschillende abutments? Dit laat tandprotheticus én tandtechnicus Henk-Jan van den Heuvel van TCM je bij de cursus ‘Prothetiek op implantaten’ zien aan de hand van veel casuïstiek. Hierdoor wordt het snel duidelijk wanneer je kiest voor het ene abutment en wanneer voor het andere. En welke combinatie bij een gestelde indicatie leidt tot het beste resultaat voor de patiënt, zowel kwalitatief als esthetisch.

Ook leer je de keuze voor een suprastructuur te beargumenteren en krijg je tips & tricks die je direct bij specifieke indicaties toe kunt passen in de praktijk. Henk-Jan behandelt verder de belangrijkste prothetische aspecten van implanteren in de edentate onderkaak bij een uitneembare en bij een vaste voorziening.

Implant College raadt je aan om deze cursus samen met jouw tandtechnicus of tandprotheticus te volgen. Het vereenvoudigt de communicatie onderling en de keuze voor een suprastructuur.

Dit leer je tijdens de cursus Prothetiek op Implantaten:

Samen met collega’s in het implantologisch behandelteam maak je de juiste keuze voor een suprastructuur binnen het implantaatsysteem. Daarnaast ben je in staat per casus een goede afweging te maken bij de keuze uit de beschikbare abutments. Tot slot kan je direct aan de slag met de verschillende adviezen van de docent.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

 • Eigenschappen abutments
 • Aantal implantaten
 • Indicatiestelling
 • Backward planning
 • Positie implantaten
 • Afdrukname
 • Keuze suprastructuur
 • Platform switching
 • Kroon- en brugwerk
 • Extensies
 • Wanneer kies je niet voor implantaten

Meer informatie:
Bekijk meer informatie over werkvorm, aantal deelnemers, locatie, kosten en certificering onder het tabblad ‘Praktische informatie’ onder de cursustitel op deze pagina.

Gratis lidmaatschap Community

Implant College Community | Gratis lidmaatschapBij de cursus Prothetiek op Implantaten krijg je een gratis lidmaatschap voor de Implant College Community. Je krijgt toegang tot een afgesloten gedeelte voor jouw lesgroep, zodat je snel in contact komt met de docent en mede-cursisten. Daarnaast kan je in het openbare gedeelte deelnemen aan discussies en vragen stellen aan vakgenoten.

Praktische informatie

Mededeling i.v.m. Corona
Heb je gezondheidsklachten die gerelateerd kunnen worden aan een Corona besmetting of ben je in contact geweest met een persoon die positief is getest? Doe dan op de ochtend van de cursus een zelftest. We vragen je bij een positief resultaat niet naar de cursus te komen.

Werkvorm:
Cursus, geen zelfstudie vereist

Deelnemers:
6 tot 10 deelnemers

Locatie:
Moordrecht, TCM

Kosten:
De cursus kost €900,- per persoon en is inclusief studiemateriaal.

Certificaat:
Je ontvangt een digitaal certificaat, deelname wordt doorgegeven aan het KRT(P) (6 punten)

5 beoordelingen voor Prothetiek op implantaten

 1. Ana Weeink | Dental Health Care

  Vooraf verwachtte ik om met deze cursus wat voorkennis te herhalen en praktische tips te krijgen van een protheticus met ervaring. Ik heb meerdere bruikbare tips gekregen. Door de hoeveelheid info, moet ik alles even laten bezinken. Veel technische vaktermen zijn eerder bedoeld voor een tandprotheticus. Ze zijn wel erg goed om de revue te laten passeren, maar soms wat complex. De inhoud van de training beoordeel ik daarom met een 8. De spreker is enorm gedreven en het is plezierig om naar hem te luisteren. Ik beoordeel hem en de locatie met een 9.

  Cursus van 10-09-2021

 2. Jens van der Silk | Mondzorg Centrum Utrecht

  Wat me het meest zal bijblijven van de cursus zijn de tips en tricks die ik heb gekregen en waar ik wel en niet op moet letten. Ik beoordeel de inhoud van deze cursus en de spreker met een 9 en de verzorging en locatie met een 8.

  Cursus van 10-09-2021

 3. Suraj Jit

  Een leerzame en actieve training. Welke aspecten van deze cursus ik het nuttigst of meest waardevol vond waren wat de achtergrond is van prothetiek op implantaten, wanneer je het moet gebruiken en welke type je moet gebruiken. De cursus was zeer leerzaam en goed georganiseerd. Ik geef deze cursus 5 van de 5 sterren.

  Cursus van 13-05-2022

 4. Filip Leviev | Mondzorg Hoogvliet

  Mooie cursus met veel informatie over prothetiek en restoraties bij edentate patiënten. Ik geef deze cursus 5 van de 5 sterren.

  Cursus van 13-05-2022

 5. Emerence Wils

  Als assistent weet ik wel wat ik moet opschrijven alleen weet ik niet altijd precies waarom. Nu wel. De cursus was zeer duidelijk uitgelegd. Zelfs als implantologie-assistent weet ik door deze cursus precies waarom een implantoloog en protheticus bepaalde keuzes maakt. Ik weet nu ook het verschil tussen kwaliteit en kwantiteit. Ik geef deze cursus 5 van de 5 sterren.

  Cursus van 13-05-2022

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Prijs per persoon

900,00

4 op voorraad

Meer informatie

Doelgroep
Implantoloog, tandarts, tandtechnicus, tandprotheticus

Docent
Henk-Jan van den Heuvel

Data
Vrijdag 4 november 2022 09.00-16.00 uur.

Module / Pakket
Deze cursus wordt als losse module aangeboden, en als onderdeel van:
Pakket Leren Implanteren

Andere suggesties…