Home » Cursusaanbod » Tandarts » Incisie- en hechttechnieken bij implantologie

Incisie- en hechttechnieken bij implantologie

Bij implantologie bepalen vele factoren de uitkomst van de behandelingen. Tot deze factoren behoren zeker de toegepaste incisie- en hechttechnieken. Kennis over wondgenezing en esthetiek geven je hierbij meer inzicht in jouw rol als chirurg. Daardoor ben je beter in staat goede keuzes te maken en wordt het resultaat voorspelbaar.

Docent Pieter van Elsas laat je zien dat de manier van snijden en hechten bij iedere stap van de behandeling een positieve bijdrage kan leveren aan het gewenste resultaat. Ook de rol van het instrumentarium en de steeds dunnere hechtdraden komt aan bod. Na het theoretische deel in de ochtend is het in de middag tijd voor de praktijk. Dan ga je in jouw eigen tempo oefenen, ervaren en voelen bij het maken van incisies en hechtingen.

Dit leer je tijdens de cursus Incisie- en hechttechnieken bij implantologie:

Per casus kan je een keuze maken voor meest geschikte hechttechniek voor een optimale en esthetische wondgenezing. Hierbij ben je in staat de gekozen techniek direct toe te passen. Jouw kennis over materialen en instrumentarium komt je nu goed van pas. Wil je je verder ontwikkelen in hechttechnieken? Dit is het moment je aan te melden voor het vervolg op deze basistraining: Soft-tissue management en hechttechnieken: gevorderd die ook wordt gegeven door Pieter van Elsas.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

  • Incisie technieken
  • Wondgenezing principes
  • Soft-tissue interface bij natuurlijke elementen versus implantaten
  • Esthetische afwegingen
  • Hechtmaterialen
  • Instrumenten
  • Hechtingen

Meer informatie:
Bekijk meer informatie over werkvorm, aantal deelnemers, locatie, kosten en certificering onder het tabblad ‘Praktische informatie’ onder de cursustitel op deze pagina.

Gratis lidmaatschap Community

Implant College Community | Gratis lidmaatschapBij de cursus Incisie- en hechttechieken krijg je een gratis lidmaatschap voor de Implant College Community. Je krijgt toegang tot een afgesloten gedeelte voor jouw lesgroep, zodat je snel in contact komt met de docent en mede-cursisten. Daarnaast kan je in het openbare gedeelte deelnemen aan discussies en vragen stellen aan vakgenoten.

Praktische informatie

Mededeling i.v.m. Corona
Om de geldende richtlijnen i.v.m. Corona zo goed mogelijk na te kunnen leven, vragen we alle deelnemers die gezondheidsklachten hebben die gerelateerd kunnen worden aan een Corona besmetting of die in contact zijn geweest met een persoon die positief is getest, niet naar de cursus te komen.

Werkvorm:
Cursus, geen zelfstudie vereist

Deelnemers:
6 tot 10 deelnemers

Locatie:
Den Dolder, Ernst Sillem Hoeve

Kosten:
De cursus kost €900,- per persoon en is inclusief studiemateriaal.

Overnachten bij de Ernst Sillem Hoeve is mogelijk, maar is niet inbegrepen in de cursusprijs. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.

Zelf meenemen:
Heb je een loepbril? Dan raden we je aan die opgeladen mee te nemen naar de cursus.

Certificaat:
Je ontvangt een digitaal certificaat, deelname wordt doorgegeven aan het KRT (6 punten)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Prijs per persoon

900,00

Wissen
Meer informatie

Doelgroep
Tandarts, implantoloog

Docent
Pieter van Elsas

Data
Zaterdag 22 januari 2022 09.00-16.00 uur.
zaterdag 1 oktober 2022 09.00-16.00 uur.

Module / Pakket
Deze cursus wordt als losse module aangeboden, en als onderdeel van:
Pakket Leren Implanteren