Home » Cursusaanbod » Tandarts » Leren implanteren: de introductie

Leren implanteren: de introductie

Tandartsen worden tijdens deze tweedaagse cursus door implantoloog Pim Ruijpers rondgeleid op het gebied van dentale implantologie. Maak kennis met de vele facetten van het implanteren om te bepalen of je je hierin verder wilt specialiseren. Naast theoretische achtergronden en toekomstverwachtingen, krijg je uitleg over de praktijk. Welke technieken zijn er? Wat heb je nodig om te starten met implanteren? Maar ook: Wat verandert er in de werkwijze en in de planning? Wat zijn de aanpassingen die nodig zijn voor de tandheelkundige praktijk en welke kosten horen daarbij? Verder is er aandacht voor casuïstiek. Wat is een goede casus om mee te starten? En hoe kom je tot een goed behandelplan voor een edentate patiënt? Tot slot is er tijd voor de praktische vaardigheid. Tijdens oefeningen plaats je je eerste implantaten in een kunstkaak om gevoel te krijgen bij het implanteren.

Deze cursus is een goede voorbereiding op de opleiding Leren Implanteren. Negen modules die door Implant College worden aangeboden in het ‘Pakket Leren Implanteren’. In deze complete opleiding werk je onder begeleiding van een mentor naar jouw eerste implantologische behandeling.

Dit leer je tijdens deze introductie cursus Leren implanteren:

Je bent bekend met de basisprincipes van de dentale implantologie en hebt gevoel bij de vaardigheid. Daarnaast weet je wat er nodig is om te starten met implanteren. Op basis hiervan kan je een gedegen afweging maken of je je verder wilt specialiseren in het vakgebied.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

 • Edentate kaken
 • Historie implantologie
 • Kroon- en brugwerk op implantaten
 • Implantaat eigenschappen
 • Behandelplanning
 • Materiaalkeuze en combinaties
 • Chirurgisch instrumentarium en apparatuur
 • Patiëntselectie
 • OPG/RSP
 • Borenpracticum
 • (Digitale) afdrukname
 • Rolverdeling
 • Chirurgie
 • Nazorg
 • Medicatie

Meer informatie:
Bekijk meer informatie over werkvorm, aantal deelnemers, locatie, kosten en certificering onder het tabblad ‘Praktische informatie’ onder de cursustitel op deze pagina.

Gratis lidmaatschap Community

Implant College Community | Gratis lidmaatschapBij de cursus ‘Leren Implanteren: de introductie’ krijg je een gratis lidmaatschap voor de Implant College Community. Je krijgt toegang tot een afgesloten gedeelte voor jouw lesgroep, zodat je snel in contact komt met de docent en mede-cursisten. Daarnaast kan je in het openbare gedeelte deelnemen aan discussies en vragen stellen aan vakgenoten.

Praktische informatie

Mededeling i.v.m. Corona
Om de geldende richtlijnen i.v.m. Corona zo goed mogelijk na te kunnen leven, vragen we alle deelnemers op de ochtend van de eerste cursusdag een Covid-zelftest te doen. Is de uitslag van deze zelftest positief, heb je gezondheidsklachten die gerelateerd kunnen worden aan een Corona besmetting of ben je in contact geweest met een persoon die positief is getest op Corona? Dan vragen we je niet naar de cursus te komen.

Werkvorm:
Cursus, geen zelfstudie vereist. Ervaring met implanteren is niet nodig, enige vooropleiding is aan te bevelen.

Deelnemers:
6 tot 15 deelnemers

Locatie:
Den Dolder, Ernst Sillem Hoeve

Kosten:
De kosten zijn per persoon en inclusief studiemateriaal. Overnachten bij de Ernst Sillem Hoeve is mogelijk, maar is niet inbegrepen in de cursusprijs. Reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.

Certificaat:
Je ontvangt een digitaal certificaat, deelname wordt doorgegeven aan het KRT (12 punten)

2 beoordelingen voor Leren implanteren: de introductie

 1. Ana Weeink (geverifieerde eigenaar)

  Erg goed georganiseerd, vriendelijke service vanuit Implantcollege. Sympathieke en onafhankelijke docent met hart voor het vak. De lesstof was introducerend in de implantologie en kan eventueel beter afgestemd worden op de leerdoelen en verwachtingen van de cursisten.

 2. Gina (geverifieerde eigenaar)

  Heel goede cursus met veel theorie, heel veel instructie foto’s/films, praktijk oefeningen en een prettige spreker.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Prijs per persoon

1.300,00

15 op voorraad

Meer informatie

Doelgroep
Tandartsen die zich interesseren in dentale implantologie en willen leren implanteren. Ervaring met implanteren is niet nodig, enige vooropleiding is aan te bevelen. Deze cursus is bijvoorbeeld een goede aanvulling op de NSOI opleiding tot implantoloog.

Docent
Pim Ruijpers

Datum
Tweedaagse cursus:
Vrijdag 15 oktober en Zaterdag 16 oktober 2021: 09.00-16.00 uur

Module / Pakket
Deze cursus wordt als losse tweedaagse module aangeboden, en als onderdeel van:
Pakket Leren Implanteren

Andere suggesties…