Online inschrijven
Download brochure
Inschrijven nieuwsbrief
  • PERFECTIONEREN IN IMPLANTEREN

Sinusbodemelevaties

Het liften van de sinusbodem wordt soms gezien als een weinig voorspelbare behandeling: Dat hoeft het niet te zijn. Wat zegt de literatuur hierover? Wat zijn de pitfalls bij de chirurgische procedure? Welke verschillende technieken kunt u toepassen? En welke instrumenten gebruikt u hierbij? Welke biologische componenten zijn bepalend voor succes? In hoeverre bepalen deze de lengte van de genezingsperiode? Is autoloog bot nog steeds de gouden standaard of misschien wel niet? Ook een afwijkende anatomie van de sinus vraagt soms om te verwachten chirurgische complicaties. Zoals u van ons gewend bent hebben wij een praktisch element aan de training toegevoegd: het oefenen van sinusbodemelevatie op een model.

Doelstelling

Na het bijwonen van deze lezing kunnen tandartsen en implantologen inschatten wat praktische problemen met betrekking tot indicatie en uitvoering van implantologie in de geaugmenteerde sinus zijn. Daarnaast zijn zij in staat om mogelijke complicaties bij sinusaugmentatieprocedures te signaleren en deze te voorkomen.

Theorie

  • Patiëntselectie en -planning
  • Verschillende behandelopties
  • Complicaties bij augmentaties
  • Keuze van augmentatieprocedures
  • Preventie van complicaties bij augmentaties

Praktijk

  • Interactief bespreken van casuïstiek
  • Discussie

Doelgroep
Implanterende tandartsen en implantologen

Docent
Drs. Roland Wiertz

Datum
Vrijdag 19 maart 2021: 13.00 – 16.00 uur

Werkvorm
Presentatie, geen zelfstudie vereist

Deelnemers
6 tot 15 deelnemers

Locatie
Den Dolder, Ernst Sillem Hoeve

Kosten
Boek je vóór 10 december dan is de prijs voor deze cursus € 445 per persoon (incl. studiemateriaal)

Let op:

Boek je ná 10 december, dan betaal je de nieuwe prijs van € 500. Na jaren de prijs onveranderd te laten, is Implant College voor 2021 genoodzaakt de prijzen te indexeren n.a.v. de aangescherpte richtlijnen en verhoogde kosten. Met deze aankondiging maken we de overgang zo soepel mogelijk.

Certificaat
Ja, uw deelname wordt tevens doorgegeven (3 KRT-punten)

Online inschrijven
Complete cursusaanbod
Samenvatting
Evenement
Cursus Sinusbodemelevaties
Locatie
Ernst Sillem Hoeve,Den Dolder,
Vanaf
19 maart 2021
Eindigend op
19 maart 2021
Beschrijving
Het liften van de sinusbodem kan een voorspelbare behandeling zijn. Drs. Roland Wiertz vertelt over de literatuur, over de chirurgische procedure en de verschillende technieken. Tijdens de training oefen je sinusbodemelevatie op een model.