Project omschrijving

Online inschrijven
Inschrijven nieuwsbrief

Mondhygiënist

Stichting Implant College gelooft erin dat een succesvolle implantologie behandeling niet mogelijk is zonder echt goed teamwork! De mondhygiënist speelt in het voor- en natraject van implantologie een zeer belangrijke rol. De overleving van een geplaatst implantaat is in hoge mate afhankelijk van een goede mondhygiëne en de voorlichting hierover aan de patiënt. Daarom besteden wij in ons cursusprogramma ook aandacht aan dit aspect van implantologie. Voor de monhygiënist hebben we naast de training mondfotografie nu ook een training die zich richt op de praktische nazorg.

Tijdens onze training leert de mondhygiënist over de theoretische achtergronden van peri-implantitis, maar wordt vooral ook veel tijd besteed aan het praktisch oefenen en voelen van implantologie gerelateerde materie die de mondhygiënist in de stoel tegen kan komen. Deze training moet de mondhygiënist voorbereiden op: verschillende implantaatsystemen die hij/zij tegen kan komen, het tijdig herkennen van complicaties en het geven van op maat adviezen bij elke patiënt.

Mocht u nog suggesties hebben voor andere thema’s voor mondhygiënisten, dan vragen wij u contact met ons op te nemen door middel van ons contactformulier. Wij hopen u te mogen begroeten op onze initiatieven.

Certificaat

Op verzoek ontvangt u van ons een digitaal certificaat geven wij uw deelname voor u door aan het KRT. Al onze initiatieven zijn erkend/gecertificeerd door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.