Online inschrijven
brochures
Inschrijven nieuwsbrief
  • LEREN IMPLANTEREN

Incisie- en hechttechnieken: implantologie

Implantologie is meer dan het plaatsen van in kleine stukjes gezaagd titanium draadeind in menselijk kaakbot. Vele factoren, waaronder de toegepaste hechttechnieken, bepalen de uitkomst van onze behandelingen en het eenvoudigste deel van de behandeling is vaak het plaatsen van het schroefje zelf.

Als chirurg zijn wij even te gast in het lichaam van de patiënt en dienen wij ons netjes te gedragen. Hoe belangrijk is de manier hoe wij ons toegang verschaffen en het weer achterlaten van het strijdtoneel op het verloop van de behandeling en het eindresultaat?

Fundamentele kennis van wondgenezing zal een beter inzicht verschaffen over onze rol als chirurg in een delicaat biologisch proces als reparatie van het lichaam. Met deze kennis bent u beter in staat tot het maken van goede keuzes en zullen onverwachte uitkomsten beperkt worden en beter worden begrepen.

De opkomst van werken met vergroting in de tandheelkunde vertaalt zich in de chirurgie bv in fijner instrumentarium en dunnere hechtdraden. De rol hiervan in de implantologie zal ruimschoots aan bod komen. Bij iedere stap van de behandeling kan de manier van snijden en hechten een positieve bijdrage leveren aan het gewenste resultaat.

Doelstelling

Na het volgen van deze workshop “Incisie- en hechttechnieken: de basis” kunnen tandartsen per casus een inschatting maken van de meest geschikte hechttechniek voor een optimale esthetische wondgenezing en deze ook toepassen. Tevens hebben zij kennis van materialen en instrumentarium welke worden gepresenteerd en gebruikt tijdens deze training. Het vervolg op deze basis, is onze training “Soft-tissue management en hechttechnieken: gevorderd

Theorie

  • Theoretische achtergronden van diverse hechttechnieken en wondgenezing
  • Soft-tissue management
  • Verschil tussen soft-tissue interface bij natuurlijke tanden en implantaten
  • Esthetiek

Praktijk

  • Hands-on oefenen diverse hechttechnieken
  • Casuïstiekbespreking

Doelgroep
Tandartsen en implantologen startend met, of met enige ervaring op het gebied van, hechten/chirurgie

Docent
Drs. Pieter van Elsas

Datum
Zaterdag 26 september 2020: 09.00 – 16.00 uur

Werkvorm
Lezing en hands-on training, geen zelfstudie vereist

Deelnemers
Maximaal 10 deelnemers

Locatie
Den Dolder, Ernst Sillem Hoeve

Kosten
€ 600 per persoon (incl. studiemateriaal)

Certificaat
Ja, uw deelname wordt tevens doorgegeven (6 KRT-punten)

Online inschrijven
Complete cursusaanbod