Online inschrijven
Download brochure
Inschrijven nieuwsbrief
  • LEREN IMPLANTEREN

Incisie- en hechttechnieken: implantologie

Implantologie is meer dan het plaatsen van in kleine stukjes gezaagd titanium draadeind in menselijk kaakbot. Vele factoren, waaronder de toegepaste hechttechnieken, bepalen de uitkomst van onze behandelingen en het eenvoudigste deel van de behandeling is vaak het plaatsen van het schroefje zelf.

Als chirurg zijn wij even te gast in het lichaam van de patiënt en dienen wij ons netjes te gedragen. Hoe belangrijk is de manier hoe wij ons toegang verschaffen en het weer achterlaten van het strijdtoneel op het verloop van de behandeling en het eindresultaat?

Fundamentele kennis van wondgenezing zal een beter inzicht verschaffen over onze rol als chirurg in een delicaat biologisch proces als reparatie van het lichaam. Met deze kennis bent u beter in staat tot het maken van goede keuzes en zullen onverwachte uitkomsten beperkt worden en beter worden begrepen.

De opkomst van werken met vergroting in de tandheelkunde vertaalt zich in de chirurgie bv in fijner instrumentarium en dunnere hechtdraden. De rol hiervan in de implantologie zal ruimschoots aan bod komen. Bij iedere stap van de behandeling kan de manier van snijden en hechten een positieve bijdrage leveren aan het gewenste resultaat.

Doelstelling

Na het volgen van deze workshop “Incisie- en hechttechnieken: de basis” kunnen tandartsen per casus een inschatting maken van de meest geschikte hechttechniek voor een optimale esthetische wondgenezing en deze ook toepassen. Tevens hebben zij kennis van materialen en instrumentarium welke worden gepresenteerd en gebruikt tijdens deze training. Het vervolg op deze basis, is onze training “Soft-tissue management en hechttechnieken: gevorderd

Theorie

  • Theoretische achtergronden van diverse hechttechnieken en wondgenezing
  • Soft-tissue management
  • Verschil tussen soft-tissue interface bij natuurlijke tanden en implantaten
  • Esthetiek

Praktijk

  • Hands-on oefenen diverse hechttechnieken
  • Casuïstiekbespreking

Doelgroep
Tandartsen en implantologen startend met, of met enige ervaring op het gebied van, hechten/chirurgie

Docent
Drs. Pieter van Elsas

Datum
Zaterdag 23 januari 2021: 09.00 – 16.00 uur VOL
Zaterdag 5 juni 2021: 09.00 – 16.00 uur

Werkvorm
Lezing en hands-on training, geen zelfstudie vereist

Deelnemers
Maximaal 10 deelnemers

Locatie
Den Dolder, Ernst Sillem Hoeve

Kosten
Boek je vóór 10 december dan is de prijs voor deze cursus € 600 per persoon (incl. studiemateriaal)

Let op:

Boek je ná 10 december, dan betaal je de nieuwe prijs van € 900. Na jaren de prijs onveranderd te laten, is Implant College voor 2021 genoodzaakt de prijzen te indexeren n.a.v. de aangescherpte richtlijnen en verhoogde kosten. Met deze aankondiging maken we de overgang zo soepel mogelijk.

Certificaat
Ja, uw deelname wordt tevens doorgegeven (6 KRT-punten)

Online inschrijven
Complete cursusaanbod
Samenvatting
Evenement
Cursus Incisie- en hechttechnieken: implantologie
Locatie
Ernst Sillem Hoeve,Den Dolder,
Vanaf
5 juni 2021
Eindigend op
5 juni 2021
Beschrijving
Na een theoretisch deel over wondgenezing en esthetiek zal je een hele middag oefenen, ervaren en voelen. Drs. Pieter van Elsas begeleidt je bij het uitvoeren van de oefeningen die je interessant vindt. Dus: loep bril opladen en inschrijven!