De indeling in niveau’s is gebaseerd op de SAC-classificatie, zoals die gehanteerd wordt door de Swiss Society for Oral Implantology in 1999. Daarnaast zijn ook de richtlijnen van de NVOI een uitgangspunt voor de opzet en diepte van de door Implant College aangeboden cursussen en lezingen.

Niveau 1

  • Algemene informatie
  • Chirurgie – voldoende botvolume, het plaatsen van twee implantaten in de onderkaak, plaatsen van implantaten in een klein diasteem en enkeltandvervanging waar esthetiek geen rol speelt.
  • Prothetiek – behandeling van een edentate onderkaak met een overkappingsprothese met steg of drukknoppen, behandeling van een diasteem en enkeltandvervanging waar esthetiek geen rol speelt.

niveau 2

  • Chirurgie – het plaatsen van vier of meer implantaten in de onderkaak, enkeltandvervanging in de esthetische zone, zonder botaugmentatieprocedure (GBR) in dezelfde zitting.
  • Prothetiek – vaste brugconstructie in een edentate onderkaak op vier of meer implantaten, partieel prothese in de edentate onderkaak, enkeltandvervanging in de esthetische zone, overkappingsprothese met steg in de edentate bovenkaak.

Niveau 3

  • Chirurgie – complexe casussen in de esthetische zone met simultane botaugmentatieprocedure (GBR), implantatieprocedure voor vaste brugconstructies in de edentate bovenkaak, immediaat implanteren, alle augmentatietechnieken.
  • Prothetiek – complexe casussen in de esthetische zone, vaste brugconstructies in de edentate bovenkaak, immediaat implanteren.

Basis

Gevorderden

Gespecialiseerd

Implantaten

De Implant College cursussen en lezingen zijn aangemeld bij het Kwaliteitsregister Tandartsen en bij het MondzorgRegister; per cursus staat het aantal toegekende KRT-punten en het aantal geaccrediteerde scholingsuren vermeld. Al onze initiatieven zijn geaccrediteerd door het Q-Keurmerk.

Direct inschrijven!
Download cursusbrochure
Download inschrijfformulier