Implantologie wordt binnen de tandheelkunde steeds vaker toegepast. Om te kunnen starten met implantologie
is gedegen theoretische en praktische kennis“> uiteraard onontbeerlijk. Bij ons geaccrediteerde cursusprogramma ‘Leren implanteren’ komen alle facetten aan bod die de basis vormen voor een verantwoorde implantologische behandeling, evenals andere vraagstukken waarmee u als startend implantoloog te maken krijgt.

Tijdens deze meerdaagse cursus wordt u door ervaren implantologen begeleid naar een kennis- en ervaringsniveau, welke u in staat stelt zelfstandig teimplanteren. Hierbij gaan we zoveel mogelijk praktisch aan de slag, zodat uw vaardigheden worden getraind en verfijnd. Ook laten we u meekijken bij een ervaren implantoloog in uw regio en kent het programma aparte onderdelen voor assisterend personeel. Desgewenst kunnen wij u na afloop van het programma in contact brengen met een mentor. Deze kan u en uw team verdere begeleiding bieden bij het starten
met implantologie.

Mix & Match
Iedereen heeft eigen leerbehoeften, ook wanneer het gaat om implantologie. Daarom vinden wij het niet meer dan logisch dat je zelf kunt kiezen welke onderdelen je interessant vindt om te volgen. Met ons unieke Mix & Match concept stel je zelf je ideale leerprogramma samen. Je kunt er dus voor kiezen om het complete programma te volgen, maar kunt ook bepaalde onderdelen weglaten.
Zo leer jij implanteren op jouw manier!

Vrijblijvend adviesgesprek
Wanneer je bij ons aangeeft dat je interesse hebt in het opleidingstraject ‘leren implanteren’, komen we graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken en elkaar beter te leren kennen. Er wordt onder andere gekeken welke onderdelen voor jou wel of niet interessant zijn. Indien gewenst kunnen we vervolgens op basis van jouw specifieke wensen en behoeften een passend leertraject samenstellen. Het adviesgesprek is geheel vrijblijvend en wordt altijd ingepland op een dag, tijdstip én locatie welke jou uitkomt.

Jaarlijks nieuwe en actuele thema’s voor de ervaren implantoloog

Heeft u al wat meer ervaring op gebied van implantologie? Dan staan wij u graag bij in het verfijnen van uw vaardigheden en het verdiepen of verbreden van uw kennis. Ook dit doen we aan de hand van zoveel mogelijk praktische oefeningen. Ieder jaar bieden we weer een wisselend programma met nieuwe en actuele thema’s, zodat u steeds op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen op het gebied van implantologie.

De Prothese Academie (8-daagse cursus)

Uw kennis over prothetiek verrijken en/of opfrissen?
Prothetiek is zo veelomvattend dat tandartsen er in de praktijk vaak niet aan toekomen om zich te verdiepen in alle facetten binnen dit vakgebied. Prof. Dr. Rien van Waas, autoriteit op gebied van prothetiek, verzorgt dit jaar voor de allerlaatste keer ‘De Prothese Academy’.

Deze 8-daagse cursus biedt u een unieke kans uw kennis over uitneembare prothetische voorzieningen in de tandheelkunde te verrijken en/of op te frissen. Wat zijn de mogelijkheden, kansen en valkuilen? U krijgt tijdens deze 8-daagse cursus een complete update. Alle denkbare aspecten worden besproken en er is veel ruimte voor behandeling van individuele vragen en problemen die u tegenkomt in de dagelijkse praktijk.

Thema’s die aan de orde komen zijn anatomie, occlusie, psychologie & pathologie, wel/niet behouden van wortels onder de prothese, de immediaat (overkappings)prothese, de implantaatgedragen prothese, de partiële prothese en betand tegenover onbetand. De cursus wordt afgesloten met een toets (dag 7), die vervolgens uitgebreid zal worden besproken (dag 8).

AGENDA

 • vr
  06
  sep
  2019

  Nazorg implantologie

  09.00-14.00Den Dolder, Ernst Sillem Hoeve
 • za
  21
  sep
  2019

  Prothetiek op implantaten

  09.00-16.00Den Dolder, Ernst Sillem Hoeve
 • za
  28
  sep
  2019

  Starten met digital smile design

  09.00-13.00Achterveld, Tandartspraktijk De drie linden
 • za
  05
  okt
  2019

  Soft-tissue management en hechttechnieken - gevorderd

  09.00-16.00Den Dolder, Ernst Sillem Hoeve
 • vr
  01
  nov
  2019

  Assisteren bij implanteren

  09.00-16.00Vleuten
 • vr
  08
  nov
  2019

  The digital denture

  09.00-16.00Den Dolder, Ernst Sillem Hoeve
 • vr
  08
  nov
  2019

  De esthetische zone van A tot Z

  09.00-16.00Den Dolder, Ernst Sillem Hoeve
 • vr
  15
  nov
  2019

  Praktische administratie implantologie

  09.00-13.00Den Dolder, Ernst Sillem Hoeve
 • za
  23
  nov
  2019

  Mondfotografie

  09.00-16.00Wageningen